Originele zwangerschapsaankondiging

1 juni 2017

Natuurlijk wil je zo’n origineel en persoonlijk mogelijke aankondiging voor jullie zwangerschap, wij in ieder geval wel! Want die van de schoenen met babyschoentjes erbij hadden we nu al zo vaak voorbij zien komen… Niks mis mee, maar wij wilden graag iets originelers!

Omdat dit onze eerste zwangerschap betrof, hadden we gewacht met het grote nieuws te vertellen totdat ik 12 weken zwanger was. Dit voelde beter, want we hadden de termijnecho achter de rug en alles leek goed! Nu konden we het aan de buitenwereld vertellen.

Op Pinterest ging ik kijken of ik wat inspiratie op kon doen. Al gauw maakte ik een bord aan met wat leuke ideetjes want er is veel te vinden qua leuke aankondigingen. Gezien mijn man en ik enorme film liefhebbers zijn, sprak een aankondiging in de vorm van een filmposter ons meteen aan.

Zwangerschap snacks

Voordat we voor de camera konden poseren, moesten we nog even wat lekkere dingen bij de supermarkt inslaan (natuurlijk de snacks die ik in mijn zwangerschap extra lekker vond en leuk waren voor de foto). Ik haalde onder andere nacho chips, M&M’s, popcorn en Cherry cola. Ook haalden we na de boodschappen nog een verse pizza en een McFlurry en bewaarde ik de verpakking (want voor pizza en ijs kun je me wakker maken).

Toen de boodschapjes voor de foto binnen waren, stalden we alles uit op ons bed. Ik had de echo foto, een schattig rompertje en schoentjes op het voeteneind gelegd. Mijn man drukte ik het boek ”In verwachting: Wat kun je verwachten?” in zijn handen en vervolgens namen wij nze positie in bed in en zetten we de telefoon op de zelfontspanner. Na een poging of 50 waren we tevreden met het resultaat.

Filmposter

Ik ging daarna gelijk op de pc aan de slag om de foto aan te vullen met een leuke tekst. Je hebt allerlei handige programmaatjes om tekst toe te voegen aan een foto. Volgens mij heb ik Moviepostermaker.com gebruikt. Ik had nog wat oude dvd’s liggen waar ik de omslag uithaalde en hier stopte ik onze aankondiging achter. Met op de achterkant een kopie van onze echo foto!

De dvd’s pakte ik in als cadeautjes. We gingen natuurlijk eerst bij onze ouders en broers en (schoon)zussen langs. De reacties waren helemaal geweldig! Het moment suprême hebben we natuurlijk gefilmd.

Nadat ik mijn werkgever had geïnformeerd over mijn zwangerschap, (das wel zo handig) plaatste ik de foto ook op Facebook. Iedereen mocht weten dat wij een kindje verwachten!

Met de 20 weken echo wisten we het geslacht van ons kindje ook, het werd een jongetje! Ook dit wilden we iedereen op een leuke manier laten weten. Ik maakte een strikje van een stukje blauw vilt en legde dat als een vlinderstrikje op de echo foto en maakte daar weer een foto van. De reacties waren wederom superleuk!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zwangerschap

Volg je hart want dat klopt!

Wanneer je geboren bent word je direct al bloot gesteld aan hoge verwachten. De bekende zinnen, Rolt ze al, praat...
babyboek hoe groot is jouw baby

Dag erwtje, welkom watermeloen!

Hoe groot is de baby in de buik? Die vraag krijgen zwangere vrouwen heel vaak. Mama’s-to-be’s weten precies hoe groot...
zwangerschapsverlof

Wat is zwangerschapsverlof

Als je zwanger bent, heb je recht op minstens 16 weken zwangerschapsverlof. Deze periode begint een aantal weken voor je...