Zwangerschap ongemakken

27 juni 2019

Iedereen die zwanger is kan het vast beamen, de zwangerschap ongemakken die erbij kunnen komen kijken! Je hebt grote ongemakken en kleine. De een is vanaf dag één tot en met maand negen aan het spugen, de ander (inclusief ikzelf) loopt met bekken klachten, sommige krijgen te maken met enorme rugklachten en noem maar op. Deze ongemakken zijn per vrouw verschillend.

Heb jij ook last van deze zwangerschapskwaaltjes >>

Zwangerschap ongemakken

Echter zijn er zwangerschap ongemakken waar we allemaal mee te maken hebben, de kleine ongemakjes. Neem nou het scheren. Het enige wat mij nu zonder capriolen lukt met mijn 32 weken zwanger is het scheren van mijn oksels. De rest is een enorme uitdaging en een enorm karwei. Waar ik klaar kon zijn in 15 minuten douchen kost het me nu vlot een half uur.

scheren tijdens zwangerschap, zwangerschap ongemakkenGezien ik lenzen heb en dit helaas bij mij niet werkt onder de douche helpt dat ook niet echt mee. Voorheen boog ik flink voorover om te spotten of ik alle haartjes op mijn onderbenen inderdaad netjes weggeschoren had, maar dit haal ik nu niet meer. Natuurlijk voel je wel of je benen glad zijn, maar denk je  nu echt dat die vier vergeten haartjes dan net wat harder zijn?

En dan denk je dat je het goed gedaan hebt en dat het gelukt is, sta je jezelf in te smeren met bodylotion en prijken die paar haartjes onderaan je benen vrolijk omhoog. Shit, mislukt!

Intieme zone

Om dan nog maar niet te spreken over je intieme zone als je begrijpt wat ik bedoel! Met een spiegeltje op mijn badkamermeubel probeer ik deze zo goed mogelijk bij te houden. Scheermesje nat maken, buik een beetje liften en ondertussen in de spiegel kijken naar wat ik eigenlijk doe. Wat een toestand! Niet te vergeten dat alles ook nog eens in spiegelbeeld gaat..

Soms laat ik de boel de boel maar even, ik loop niet iedere dag in mijn bikini en mijn vriend heeft ook geschiedenis gehad dus die kan vast wel wat aan.

Dan hebben we nog de teennagels. Ja dames, het is lente en bijna zomer! Sandalen en slippers komen uit de kast en je teennagels uit je stinkende sneakers. Mijn afgebladderde nagellak is niet lente-ready, maar hoe ga ik dat in godsnaam doen!? Nou kan ik het natuurlijk aan mijn vriend vragen, maar de kunst blijft om zolang mogelijk zoveel mogelijk zelf te doen. Voordeel van je teennagels; de nagellak erlangs slijt snel. Mijn teennagels zijn inmiddels roze, en mijn tenen deels ook maar dat mag de pret niet drukken. Het is me nog één keer zelf gelukt, de volgende keer besteed ik uit.

Last van pijnlijke benen en voeten? Draag steunkousen tijdens je zwangerschap >>

Tijdens je zwangerschap laten verwennen!

Heb namelijk gelezen dat het goed is om je tegen het eind van de zwangerschap te laten verwennen omdat het straks zwaar genoeg wordt tijdens de bevalling. Ik vind dat mijn teennagels daar voor het eerst in mijn leven dan ook bij horen.

Dan hebben we voor mij de laatste en misschien wel meest onaangename ongemakje, ontsnappende lucht. Helaas bedoel ik hiermee niet alleen boeren.. Ik kan er werkelijk niets aan doen, maar soms sta ik een gesprek naar zijn einde af te tellen omdat ik voel dat er lucht gaat ontsnappen waarvan ik die liever alleen loslaat in het bijzijn van niemand! En het ergste is dat ik het gewoon ook niet meer in kan houden. Ja, eventjes maar voor hele gesprekken is dat niet lang genoeg. En helaas weet je van tevoren niet of je geurloos bent of niet. Het blijft Russisch roulette op dat moment. Gênant ten top als je het mij vraagt, maar je doet er niets aan.

De enige troost die ik dan heb is dat ik weet dat ik niet de enige ben die deze zwangerschap ongemakken heeft, en dat het  (als het goed is) weer weg gaat. En wanneer er jonge kinderen in de buurt zijn schroom ik voortaan niet om hen de schuld te geven, die mogen het immers nog wel lekker ongegeneerd laten gaan!

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...