Je zwangerschap geheim houden…

24 september 2017

De vakantie is voorbij en voor het eerst gaan alle vier onze kinderen naar de basisschool. Wat zal het stil zijn in huis, helemaal omdat ze ook starten met een continu rooster en we dus niet meer tussen de middag samen een boterham eten en alle verhalen te horen krijgen. De eerste schooldag besluiten we de kinderen samen naar school te brengen. Zulke momenten proberen we altijd met z’n tweeën te doen. En dus lopen we om 8.15 uur met z’n zessen de poort uit richting school. Jade die zich al weken op haar eerste schooldag verheugd huppelt over straat. “Mama, trek je wel wijde kleding aan zodat ze niet meteen op het schoolplein zien dat je zwanger bent, want dat wil ik echt zelf vertellen!” Ik moet voor nu de zwangerschap geheim houden.

Lees hier ook: Zwanger en nu? >>

 12 weken zwanger >>

Zwangerschap geheim houden

zwangerschap geheimIk heb dus een wijd shirt aan en een sjaal om. Ze zijn alle vier zo vol van hun aanstaande broertje of zusje, dat alle andere vakantie activiteiten er niet meer toe doen. “De rest van de vakantie hoeft niet per se verteld te worden als we niet zoveel tijd krijgen.” Wat voelen we ons trots als we met ons, voor nog heel even, ‘grote geheim’ het schoolplein oplopen.

We knuffelen de oudste drie kinderen, lopen nog even mee naar de juf van groep 4 om te vertellen dat Mirte over een week een bril krijgt. En gaan dan voor het eerst na twee jaar het plein weer over om naar de kleuteringang te lopen. Jade pakt haar tasje uit, stopt haar tas en jas in de luizentas en loopt zelfverzekerd de klas in. Geeft de juf een hand en pakt een stoel. Ze gaat in de kring zitten alsof ze al weken niet anders doet. Arjan en ik kijken elkaar aan en slikken. Wat wordt ons kleinste meisje groot.

Ons zwangerschap geheim is bijna geen geheim meer

“Papa mama, ik heb een plekje gevonden dus jullie mogen wel gaan.” Ik maak snel een foto, we geven haar een kus en gaan… slik… Met mijn sjaal weer goed over mijn buik lopen we met z’n tweeën over het schoolplein terug naar huis. Ons geheim is bijna geen geheim meer.

Wat zal ik morgen pronken met m’n al groeiende buik wanneer ik de kinderen naar school breng!

20 weken zwanger >>

30 weken zwanger >>

Bevallen doe je zo >>


Boeken aanraders:

Tijdens zwangerschap: Veilig zwanger

Bevalling: Buskruit met muisjes en  Veilig bevallen

Kraamtijd: Veilig door de kraamtijd 

Babyboek: Oei ik groei

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...