Wanneer een tweede kindje niet zo vlot komt…

6 januari 2019

Ons dochtertje is momenteel 20 maanden en we zouden graag een broertje of zusje voor haar willen. In onze ogen is ons gezinnetje namelijk pas compleet met een tweede kindje erbij. Toen we besloten om voor een eerste kindje te gaan, was het meteen prijs. Dat had ik nooit durven dromen. Ik was 30, stond te popelen om mama te worden en was er erg op gefixeerd, maar vreesde dat het best even kon duren. We hadden echter geluk. De eerste ronde was meteen raak en we kregen 9 maanden later een kerngezonde dochter.

Zwanger worden van tweede lukt niet

Ondertussen zijn we ongeveer 6 maanden bezig in de hoop ons dochtertje een broertje of zusje te kunnen geven. Nu ben ik 32, ben ik er veel minder op gefocust, en lijkt het niet zo vlot te lukken. Idealiter hadden we liever geen 2 jaar tussen onze kinderen gehad en had ik liefst in de lente of zomer bevallen, maar de natuur besliste anders. En uiteraard, 6 maanden is nog niet veel, anders koppels doen er véél langer over. Maar toch hadden we ergens gehoopt dat een tweede kindje even snel en vlot zou komen als het eerste. En dan komen de twijfels. Gaat het nog wel lukken? Misschien is er iets mis? Slinken de kansen echt zo drastisch als je ouder wordt? Etc… .

Proberen om zwanger te worden

Sinds we aan het proberen zijn om zwanger te worden, heb ik elke maand, enkele dagen voor mijn NOD, een lichte bloeding. Die dan vervolgens weer ophoud, om een paar dagen laten toch weer terug te komen in de vorm van menstruatie. Ik vind dit heel enerverend, aangezien ik een zeer gelijkaardige innestelingsbloeding had bij mijn eerste zwangerschap en het toen dus wel raak was…. . En uiteraard denk ik bij elke kleine verandering dat het prijs is. Zichtbare blauwe aders op m’n borsten, versterkte reukzin, gewijzigde smaak, misselijkheid, niezen, meer speekselvorming, enzovoort. Maar helaas.

Wanneer komt er een tweede kindje?

Ondertussen beginnen ook familie en vrienden te polsen wanneer er een tweede kindje komt, of zelfs meteen te gokken wanneer je een glaasje alcohol laat staan. En alhoewel ik minder tijd heb om erbij stil te staan (mijn fulltime baan en peuter-dochtertje houden me goed bezig), knaagt het elke keer weer.

Ik probeer me ook ergens neer te leggen bij de gedachte dat een tweede kindje misschien ook gewoonweg helemaal niet komt. Ik mag me reeds gelukkig prijzen, want ik heb al een prachtdochtertje. Ja, toch? Natuurlijk is dat zo, en vroeger dacht ik dat ik er helemaal zo over zou denken. En ja, ergens is dat zo. Maar eigenlijk is een onvervulde kinderwens voor een tweede kindje evengoed heel pijnlijk, en vind ik niet dat dat onderschat mag worden.

Momenteel blijven we steevast proberen. Elke maand opnieuw een lange klusperiode om die ovulatie zeker niet te missen, stressvolle momenten vlak voor de NOD, en teleurgestelde emoties wanneer die duivels zich toch weer tonen. Hop, naar de volgende maand!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...