Zwanger: ons grote geheim

3 juli 2018

Vanaf het moment dat je er met elkaar over eens bent, dat je er klaar voor bent voor de gezinsuitbreiding is dit je eerste geheim. Niemand weet het. Maar als je dan je positieve zwangerschapstest ziet, dan schreeuw je het liever van de daken, want wat is het lastig om dit voor je te houden. Het is namelijk ‘ons’ geheim en ook met het oog op mogelijk complicaties niet helemaal gebruikelijk om het grote nieuws te vertellen. Toen ik het net wist dat ik in verwachting was, is mijn schoonzus destijds bevallen van een mooie dochter. Toen ik haar in mijn armen had, wist ik niet hoe ik moest kijken naar mijn vriend. Je lacht naar elkaar, met de gedachte “dit is ons grote geheim en over een paar maand is het hopelijk bij ons ook zover”. Het was zo gezegd een beetje ongemakkelijk in het bijzijn van je familie.

Lees ook: Zwangerschap geheim houden >>

Ons grote geheim

Vanaf het magische moment moest ik er dan ook op letten wat ik at en dronk. Zelf ben ik niet echt ziek geweest de eerste drie maanden, maar toch heb ik diverse feestjes afgezegd. Bang dat ze het zouden ontdekken. Of als excuses, “ik slik antibiotica, dus geen wijntje voor mij!”.
Ik heb een tijdje meegedaan voor Moeder voor Moeders, we moesten een goed plekje verzinnen voor de flessen. Wij brachten de flessen altijd weg, ophalen bij ons thuis vonden we een beetje riskant. Stel je voor dat je buren de ‘flessen’ herkende. 😉

8 weken echo

De 8-weken echo kwam steeds dichterbij, dan zagen we onze kleine spruit voor het eerst. Wat ik goed kon merken, is dat we een paar dagen voor de tijd erg gespannen waren, en niet wisten hoe we ermee om moesten gaan tegenover onze familie en vrienden. Constant keken we om ons heen als we bij de Prénatal en/of HEMA liepen met de gedachte, hopelijk komen we geen bekende tegen want dan raden ze in no-time ons grot geheim. Gelukkig was er bij ons in de kennissenkring een echte babyboom, veel vrouwen in verwachting en/of net bevallen. Als je dan een bekende tegen kwam, gebruikt je dit wel weer als smoesje.

Maandagochtend 22 mei 2017 om 09.30 was dan het moment, de eerste echo. Alles was goed, en wat waren wij blij! Na deze echo hebben wij onze familie en vrienden verrast met het blije nieuws. Na 12 weken mocht de hele wereld het weten, wij worden papa en mama!

Vonden jullie het moeilijk om het voor je te houden? Ik hoor graag hoe jullie het grote geheim hebben ervaren en wanneer jullie het verteld hebben.

Lots of Love,

Esther

20 weken zwanger >>

30 weken zwanger >>

Bevallen doe je zo >>

Boeken aanraders:

Tijdens zwangerschap: Veilig zwanger

Bevalling: Buskruit met muisjes en  Veilig bevallen

Kraamtijd: Veilig door de kraamtijd 

Babyboek: Oei ik groei

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...