online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Zwanger zwanger en eten

Published on november 18th, 2018 | by de Redactie

0

Filet American, biefstuk, sushi… hier heb ik nou zin in!

Filet American, biefstuk, sushi.. Allemaal van die dingen waar je juist trek in heb als je zwanger bent. Maar helaas dat mag niet! Tijdens de zwangerschap mag je veel dingen niet eten vanwege bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor je ongeboren kindje. Denk aan bijvoorbeeld de Listeria bacterie. In deze blog neem ik jullie mee in mijn eetgedrag tijdens mijn zwangerschap. zwanger en eten

Zwanger en eten

Ik ben mij de laatste 2 jaar veel bewuster geworden van eten. Van wat we allemaal eten, en wat er in zit. Wat goed voor je is en wat niet. Samen met mijn vriend probeerde ik vrij gezond te eten en zelf de kinderen gingen hier in mee. We waren echt goed bezig. Ik kreeg zoveel meer energie en voelde me erg goed.

Totdat ik zwanger raakte

Totdat ik zwanger raakte. De combinatie Zwanger en Eten was voor mij niet goed. Ik merkte al vrij snel dat ik behoefte had aan meer, en vooral slecht eten. Een lekkere vette hap, een lekker grote gevulde koek, zakken chips, of winegums. Gelukkig zorgde mijn vriend ervoor dat ik ook genoeg goede vitaminen bleef eten. Hij kookte regelmatig een gezonde hap of zorgde voor een lekkere smoothie. Ik slikte ook mijn zwangerschapsvitaminen. Zo bleef het aardig in balans.

Zelf ben ik van mening dat je als zwangere vrouw gewoon lekker moet eten waar je trek in hebt. Hou natuurlijk rekening met rauw vlees en kazen met rauwe melk. Ik gebruikte een app op mijn telefoon (Zwanger en Zo). Als ik dan twijfelde of ik iets veilig kon eten, dan zocht ik dat even op.

Maar geef gewoon lekker toe aan vreemde verslavingen en trek gewoon die zak chips open. Zolang je er voor zorgt dat je genoeg vitamines naar binnen krijgt en je bloeddruk en je waardes stabiel zijn is er niks aan de hand.

Boeken aanraders:

Tijdens zwangerschap: Veilig zwanger

Bevalling: Buskruit met muisjes en  Veilig bevallen

Kraamtijd: Veilig door de kraamtijd 

Babyboek: Oei ik groei

Heb jij je babyuitzet al binnen? Kijk hier >>

Lees ook: een super snelle bevalling >>Comments are closed.

Back to Top ↑