online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs zwanger en mannen

Published on februari 2nd, 2018 | by Babylabel

0

“Wat is dat lelijk hè, een zwangere vrouw?”

Ik weet nog enkele jaren geleden dat mijn broer en mijn vriend samen op een terras aan een biertje zaten. Onbezonnen en nog niet bezig met nageslacht. Er liep een zwangere vrouw voorbij. “Wat is dat lelijk hè, een zwangere vrouw?” zei de een. “Ja daar is echt niks moois aan.” zei de ander hevig nee schuddend. Enkele jaren later zijn we allemaal begonnen aan een nieuwe fase in ons leven. Kinderen, ik ben zwanger en  mannen zoals mijn broer en mijn lief zijn er nog steeds.

Zwanger en mannen…

Toen ik 5 maanden zwanger was van Vos, zat ik in gesprek met een mannelijke collega op het werk. “Ik vind zwangere vrouwen zo lelijk” zei hij. Ik nam een slok van mijn koffie en zei: “Heb je daarom maar één kind? Omdat jij jouw vrouw niet meer knap vond?” “Oh nee. En jij bent heel mooi hoor, maar vaak zijn ze zo lelijk, zo dik en bah.” Ja ik hoorde het goed, hij zei echt BAH… Zat ik daar met mijn goede gedrag. Ik probeerde mijn buik nog in te houden zodat hij goed kon slapen die nacht, maar helaas lukte dat niet meer.

Nadat ik was bevallen van Vos en na 3 maanden weer op het werk verscheen zat ik met een mannelijke collega en een jonge moeder aan de koffie. Hij zei: “Vaak zijn vrouwen niet meer mooi na hun bevalling. Ze doen niks meer aan hun uiterlijk! Wat moet je dan als man..”

Moeders en mannen…

Uhm oké… ik heb inmiddels make-up in de wc, badkamer, auto en werktas, omdat ik mij vergeet op te maken. Ik heb haaruitval, mijn nagels breken weer af en ik heb zweetaanvallen, doordat de ontzwangeringshormonen door mijn lichaam razen. Mijn melk loopt terug en mijn borsten zijn nog kleiner dan voorheen. Laten we het maar niet hebben over de verzakking, ontstekingen en aambeien. Nee, wat moet je dan als man inderdaad? Gelukkig heeft die man wel een kind “gekregen” van zijn vrouw. Hij dacht diep na en zei: “Ik weet niet of ik wel kinderen wil.” “Dat snap ik.” zei ik gefrustreerd. “Alleen op de bank met een pizza is ook veel leuker en gezelliger.”

Ik denk niet dat deze genoemde mannen de enigen zijn. Mannen staan er gewoon niet bij stil hoe het lichaam van een vrouw veranderd en hoe zwaar het kan zijn. Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En als het dan mag lukken ben je 3 maanden moe, 3 maanden fit en 3 maanden zo dik dat je waggelt als een pinguïn. En dan het ontzwangeren na de bevalling. Je hele hormoonhuishouding moet zijn weg terug vinden.

Mijn vriend is gelukkig helemaal bijgedraaid. Hij zegt dat hij me mooi vindt. Ook als ik met kruik tussen mijn benen, wollen sokken voor de koude voeten, ongewassen haar (want geen tijd) en roze badjas probeer te ontspannen tijdens het vele schoppen van de baby. Mijn hoofd op zijn benen, liggend op de bank strijkt hij me door mijn haar en zegt “zal ik een theetje voor mijn schatje maken?” Ik kijk hem aan, zucht en laat mijn liefste lach zien. Gelukkig heb ik overal in huis make-up…

Heb jij eens zoiets meegemaakt? Zwanger en mannen met onhandige uitspraken…? 

Lees ook: tips om je partner meer bij je zwangerschap te betrekken >>

Tags: , , , , , ,Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages