Leg dat maar eens uit aan een 3-jarige: zwanger zijn

20 juni 2017

Jeetje, zwanger van mijn tweede zoontje! Ik kon het mij nauwelijks voorstellen dat ik straks weer zo’n klein baby’tje in mijn armen zou hebben. Wegdromend zat ik foto’s te kijken van Fedde toen hij net geboren was. Naast mij klonk een lief en nieuwsgierig stemmetje:  “mama, is dat mijn broer?” Belevingswereld kind

Belevingswereld kind

“Nee lieverd, dat ben jij, toen jij net uit mama’s buik geklommen was”. Geboren worden snapt hij nog niet met zijn 3 jaar, volgens hem vallen de baby’s zo uit je buik of klimmen zij eruit via je navel. Ik reken het goed!

Hij geloofde het niet dat hij ook in mijn buik had gezeten en begon mij gewoon uit te lachen. Tja, als moeder zijnde vertel je soms wel heel rare dingen. Zijn verklaring: hij is al groot en geen baby, hij is gewoon mama’s kindje! Duh, dat ik dat niet snap!

Om het nog wat ingewikkelder te maken heb ik hem een babyfoto van mezelf laten zien. “Kijk, hier was mama een baby, toen ik uit oma’s buik was geklommen… Ik ben het kindje van oma”.  Hij begon te lachen en keek mij aan om te kijken of ik geen grapje maakte.  Een moment van staren en een kleine stilte, je hoorde hem denken.

“Ik ben jouw kindje mama en mijn broer ook. En jij bent een kindje van oma en papa ook!”

Hoe vertel je je kind dat je zwanger bent

Hmmm, hoe ingewikkeld gaan we het maken? “Ja, maar papa is het kindje van oma Kaasie en mama is het kindje van oma Boven”.

Oké, daar nam hij voor nu even vrede mee. Alhoewel hij dat nog wel even genoemd heeft toen hij oma weer zag (toch even controleren of de rare verhalen van mama wel kloppen).

Voor nu was het wel even genoeg, hij ging weer spelen en de fotoboeken gingen weer aan de kant. En in de avond bij het naar bed gaan, kwam toch nog even de bevestiging dat hij het allemaal begrepen heeft:

“Mama, ik ben jouw kindje net als mijn broer. Maar als ik later heeeeel groot ben, dan zit jij in mijn buik en mag jij mijn kindje zijn…”    (nou, voor een deel dan)

Lees ook: originele babyfoto ideeën >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240218171807

Review – Natruba bijtring en hydrofiele luiers

Van het Deense merk Natruba had ik nog nooit gehoord, leuk dat ik dit dan ook mocht reviewen. Toen ik...
haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...
20-leukste-kraamcadeaus

De 20 leukste kraamcadeaus

Je wilt kersverse ouders iets geven dat zowel origineel, nuttig als hartverwarmend is. Met de komst van een nieuw kindje...