Zoogkompressen DIY

1 maart 2019

Een onderwerp waar amper over gesproken word, maar iets toch veel mama’s wel een dingetje blijken te vinden: lekkende borsten tijdens de borstvoedingsperiode.

Borstvoeding is de beste start voor een baby

Het is afgestemd op de behoefte van je kindje.. bevat levende bestanddelen zoals o.a. stamcellen, witte bloedlichaampjes en goede bacteriën die bijdragen aan een gezonde ontwikkeling voor je kindje. Daarnaast heb je het super praktisch altijd bij de hand en is het kosteloos.

zoogkompressen DIY, zoogkompressen maken, borstvoeding tipWanneer je ervoor kiest om borstvoeding aan je baby te geven blijken er soms toch wat nadelen aan te zitten die je niet  altijd vooraf te horen krijgt, gelukkig is hier vaak eenvoudig iets aan te doen!

Eén van de dingen die ik zelf een nadeel vond waren lekkende borsten, dit komt door het natuurlijke toeschietreflex.. heel normaal en goed eigenlijk. De éen heeft er ook meer last van dan de ander, maar het resultaat hiervan zijn natte plekken op je truitjes en lakens die toch wel iets minder sierlijk zijn en je ook de nodige extra was bezorgen..

Slechte zoogkompressen in de winkel!

In de winkel zijn hiervoor zoogkompressen verkrijgbaar. Ik moet alleen zeggen.. het zal persoonsgebonden zijn maar ik zelf heb daar super slechte ervaring mee. Ik heb ze diverse malen uitgeprobeerd maar bij mij werkten ze gewoon echt niet .. het was een ellende! Ze verschoven,  bleven niet zitten en zorgden er keer op keer voor dat ik toch vervelende plekken in mijn kleding kreeg…

Wat ik zelf niet fijn vond omdat ik het geven van borstvoeding iets heel persoonlijks vind, Ik vind het geen fijn idee dat iedereen natte plekken in mijn kleding kan zien, en ik vind het gewoon fris met schone en droge kleding te lopen.

Ik geef mijn zoontje Jayden van begin af aan borstvoeding, dat gaat nu al ruim 6 maanden goed en ik hoop het te kunnen blijven geven tot hij 1 is (natuurlijk in combinatie met fruit groenten/ brood etc.). Ik heb na 3 zwangerschappen en borstvoeding periodes inmiddels een handigheidje bedacht waardoor natte kleding en lakens verleden tijd zijn!

Je kunt heel makkelijk zelf zoogkompressen maken. Daarom heb ik een super simpele zoogkompressen DIY gemaakt die ik hieronder met je deel, ik hoop dat veel meer vrouwen die ook borstvoeding aan hun kleintjes geven en hier ook last van hebben hier iets aan hebben!

zoogkompressen DIY, zoogkompressen maken, borstvoeding tip, zelf zoogkompressen maken

Zelf zoogkompressen maken:

Benodigdheden:

– Schaartje (gesteriliseerd met alcohol)
– Maandverband (ik gebruik zelf die van de Lidl en Aldi, die werken het beste!)
– Hechtpleisters (ik gebruik die van de Kruidvat)

zoogkompressen DIY, zoogkompressen maken, borstvoeding tip, zelf zoogkompressen maken

Eigenlijk is het enigste wat je hoeft te doen:

1. Een maandverband door de midden knippen
En i.v.m. de pluisjes die vrij komen en niet zo veilig zijn voor je baby, gebruik je vervolgens de hechtpleisters, deze scheur je af..
2. En plak je vervolgens op deze manier op het verband
3. hierna vouw je ze om zodat het randje netjes is afgesloten.
en klaar

zoogkompressen DIY, zoogkompressen maken, borstvoeding tip, zelf zoogkompressen maken

Hierna kan je ze netjes in je BH plakken,
Ze absorberen naar mijn ervaring erg goed, maar denk wel aan hygiëne en verwissel ze op gevoel even wanneer het nodig is.

Ik hoop dat ik jou heb kunnen helpen met deze zoogkompressen DIY!

Liefs, Gabriëlle

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...