Het leed dat zomervakantie heet…

29 juli 2019

Het is zomervakantie en onze oppas is met vakantie. Dus zit ik thuis met vier kindjes. De tweeling begint te kruipen en te staan en doen dat het liefst op plekken waar ze zich kunnen bezeren. De salontafel bijvoorbeeld. En mijn jongste dochter stopt alles in haar mond dus moet ik de hele dag inspecteren of er geen kleine dingen op de grond zwerven waar ze in kan stikken.

Lees ook: zomerse baby must haves >>

Zomervakantie

De oudste twee zitten in een hele drukke, heftige fase. Mijn dochter is net vijf geworden en heeft af en toe driftbuien. Ze maken veel ruzie of spelen heel erg druk en halen alles overhoop. Hun oren hebben ze denk ik verstopt of op school achter gelaten want luisteren ho maar! Ik kan op mijn kop gaan staan maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar. Dus verlies ik af en toe mijn geduld en sta ik naar mijn kinderen te gillen. Dat helpt natuurlijk helemaal niets, dat weet ik ook wel maar mijn stresslevel wordt steeds hoger!

Ook nog druk met mijn werk

En dan begint deze maand ook nog eens de drukte weer in de webshop want alle wintercollecties zijn online gegaan en dus wordt er lekker besteld. Maar het kost me met vier kindjes om me heen heel erg veel moeite om de bestellingen de deur uit te krijgen, laat staan dat ik tijd heb om andere noodzakelijke werkzaamheden te kunnen verrichten.

Je zou zeggen, joh ga iets leuks met de kindjes doen. Dat is bij ons ook al erg lastig omdat de tweeling nog twee slaapjes doet op een dag. Van half 11 tot 1 en van half 4 tot half 6. Tussendoor moet er gegeten worden en lukt het niet altijd om de deur uit te komen. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik niet graag alleen op stap ga met de vier kindjes. Logistiek is het een drama. Voordat iedereen klaar is en in de auto zit is het al bijna weer tijd voor de tweeling om te gaan slapen.

Wij blijven thuis deze zomervakantie

We vermaken ons dus met name in en rondom het huis. Helaas werkt het weer deze zomervakantie ook niet echt mee want als het lekker weer is zet ik gewoon een zwembadje op en vermaken de kindjes zich prima!

Stiekem denk ik wel eens verlangend terug aan hoe makkelijk het was met twee kindjes. Maar dan denk ik ook meteen ik zou mijn tweeling voor geen goud meer willen missen. Het is druk, het is heftig, het is veel, het is aanpassen maar het is ook supergezellig. Zoveel liefde om je heen.

Ik heb het dus anders opgelost. De opa’s en oma’s zijn hier de reddende engelen. Mijn ouders nemen de oudste kindjes of de jongste kindjes af en toe een dagje. Dan kan ik mijn aandacht helemaal richten op de andere twee. En de tweeling is deze week een aantal dagen aan het logeren bij de andere opa en oma. Best spannend zo voor het eerst maar ook wel heel goed om eens van huis te zijn. Ze komen nl. niet echt vaak op andere plekken omdat ze niet naar het kinderdagverblijf gaan. Wij hebben oppas thuis. Wat erg prettig is omdat je niet 4 kindjes klaar hoeft te maken in de ochtend en weg hoeft te brengen. En financieel is dat ook aantrekkelijker. Maar, vooral mijn dochtertje, is daardoor wat eenkennig. Dus een logeerpartijtje is wel eens goed voor haar.

Over 1,5 week is onze oppas er weer en daarna beginnen de scholen. En stiekem vind ik dat helemaal niet erg. Volgend jaar gaan we in deze periode dus gewoon met vakantie.

Hoe zijn jullie deze zomervakantie doorgekomen? Lekker op vakantie geweest of leuke dingen thuis gedaan?

De leukste vakantie must haves voor kinderen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...