Praktische zomertips om ook met de allerkleinsten zorgeloos te kunnen genieten van het heerlijke zonnetje

10 juni 2021

De zomer is van start gegaan en dat betekent dat veel gezinnen vrij zijn en lekker in eigen land van de zon genieten. Juist baby’tjes zijn enorm kwetsbaar bij hoge temperaturen. Daarom een aantal praktische zomertips met baby om ook met de allerkleinsten zorgeloos te kunnen genieten van het heerlijke zonnetje.

Perfect ter bescherming van je kindje is de Dooky cover >>

Zomertips met baby

Veel drinken

Net als voor volwassenen is het bij warm weer enorm belangrijk je baby voldoende te laten drinken:

  • Geef je borstvoeding, dan moet je je kindje dus vaker aanleggen. Geef geen extra water, je borstvoeding past zich aan en zorgt ervoor dat je baby krijgt wat het nodig heeft.
  • Krijgt je kindje flesvoeding, leng de voeding dan niet aan met water! De kans is dan namelijk aanwezig dat je baby niet alles opdrinkt en zo dus ook belangrijke voedingsstoffen mist. Wel kun je eventueel ná het flesje nog wat extra water geven. Vermijd suikerhoudende dranken.
  • Een vochttekort kan heel snel gaan bij baby’s. Tip: donkere urine geeft aan dat er een vochttekort ontstaat. Let goed op de luiers: is de urine mooi helder?

baby zonnebrand, Zomertips met baby, linea mama baby , babyverzorgingZonbescherming

  • Ga lekker naar buiten met je baby, maar houd je baby het liefst zo veel mogelijk uit de zon door de kinderwagen in de schaduw te zetten. Gebruik een parasolletje op je kinderwagen in plaats van de kap, het wordt onder de kap anders veel te warm voor je baby.
  • Komt je baby wel in de zon, smeer hem/haar dan goed én regelmatig in met een hoge factor. Bescherm het hoofdje ook goed met een zonnehoedje of petje en een speciale baby zonnebril.

Bekijk deze zomerse outfits voor je baby >>

Algemeen

  • Worden de wangetjes rood, dan krijgt je baby het te warm. Ook kun je in het nekje of op het buikje goed voelen of de baby het te warm heeft.
  • Til je je baby in een draagdoek of draagzak, realiseer je dan dat jouw lichaamswarmte je kindje extra opwarmt. Niet te warm aankleden dus en goed checken of je kindje het niet te warm heeft.

De Kraamhelden van De Kraamvogel
De kraamverzorgende is de rots in de branding in het gezin waarvoor alles nieuw, spannend en onbekend is. Zij is de vraagbaak en steun en toeverlaat waar de kersverse ouders op kunnen terugvallen. De kraamheld helpt bij de verzorging van de pasgeboren baby, doet medische controles, zorgt voor de overige gezinsleden en regelt het huishouden. Als experts op het gebied van zwangerschap, geboorte, kraamtijd en borstvoeding, zijn de kraamhelden van De Kraamvogel de helden van jonge moeders rondom de bevalling. Kijk hier >>>

 

Je baby maakt de blits met super leuke badkleding >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...