Zoekgeschiedenis tijdens de zwangerschap

22 juni 2018

Nog nooit in mijn leven heb ik zo dankbaar gebruik gemaakt van Google als nu tijdens mijn zwangerschap! Zelf dacht ik dat naarmate mijn zwangerschap vorderde de zoekmachine zou minderen, maar niets is minder waar. Je zoekgedrag veranderd, maar het gebruik verminderd zeker niet. zoekgeschiedenis tijdens de zwangerschap

Lees ook: hoera, zwangerschapsverlof >>

Bekijk deze leuke zwangerschapskleding voor de zomer >>

Zoekgeschiedenis tijdens de zwangerschap

In het begin zocht ik naar de eerste stappen die ik moest nemen na mijn positieve test. Wat nu? Duidelijk, verloskundige bellen. Goed, onderzoek naar een verloskundige. Vervolgens eentje gevonden en een afspraak gemaakt. Zij wees me op mijn zorgverzekering, het was november dus die kon ik nog mooi aanpassen. Volgende zoekopdracht; vergelijken van zorgverzekeringen. Tabblad ernaast; adviezen zorgverzekering zwangere. Tabblad daarnaast; forum met ervaringen van anderen. En al deze tabbladen tot stand gekomen met Google. Waar men vroeger in het duister tastte of het op gevoel moest doen zo handig gaat het nu met mijn smartphone in mijn hand.

Op zoek naar antwoorden

zoekgeschiedenis tijdens de zwangerschap, zwangerschap googleNa een paar weken zocht ik vooral naar antwoorden op al mijn onzekerheden. Zo had ik tijdens de eerste zes weken van mijn zwangerschap een gourmetavondje met vriendinnen. Uiteraard waren zij nog niet op de hoogte van mijn zwangerschap, dus ik moest al mijn best doen om een glas rosé te ontwijken. Dat ik geen alcohol mocht wist ik vooraf, daar had ik Google niet voor nodig.

Wat mag je niet eten als je zwanger bent

Dan ga je aan tafel, allemaal soorten vlees en sauzen. Help! Mag ik nou wel of niet knoflooksaus? Mag ik überhaupt sauzen bij het eten? Hoe doorbakken moet welk stukje vlees zijn? Stokbrood met aioli kan wel of niet?

Voordat ik mijn eerste stukje vlees goed en wel op de bakplaat had liggen waren alle ingrediënten op tafel ‘gescreend’. Vervolgens zat ik de halve avond taai vlees naar binnen te werken om ‘het zekere voor het onzekere’ te nemen.

Is die pijn normaal tijdens je zwangerschap?

Dan krijg je ‘rare pijntjes’. Hoppa, gaan we weer. Wat voel ik? Wat kan het zijn? Is het normaal? Wat zijn nou eigenlijk harde buiken? Hoe herken ik zwangerschapsvergiftiging? Het ene forum na het andere, de ene site na de andere. Tabbladen standaard open staan zodat ik ten allen tijde terug kan kijken naar de antwoorden die ik nodig heb. Zelf heb ik vooral dankbaar gebruik gemaakt van onder andere 24baby.nl, Ouders van nu en het voedingscentrum.

Na een tijdje voel je jezelf iets zekerder gedurende je zwangerschap en weet je redelijk goed wat je wel en niet mag/kunt eten en/of drinken. Ook weet je beter wanneer je aan de bel moet trekken en welke pijntjes ‘normaal’ zijn of abnormaal. Zo, dan zal Google wel rust krijgen zou je denken. Eh… nee!

Zoekmachine Google maakt overuren

Vanaf daar gaan we vrolijk verder zoeken: naar kleertjes, naar naaipatronen, naar verf, naar kinderwagens, naar wipstoelen, naar muziekmobielen, naar kraambezoekboeken en zo verder.

Ik heb ons geboortekaartje zelf ontworpen, dus daar moesten ook passende enveloppen bij, en ook daar komt de zoekmachine weer bij te pas.

Ongelooflijk hoe een zwangerschap ervoor kan zorgen dat je zo afhankelijk wordt van een zoekmachine. Ik kan me nog een tijd herinneren dat ik hem af en toe gebruikte voor recepten, of een adres van een bepaalde locatie. Als ik de zoekmachine 2x per week gebruikte was het veel. Nu gebruik ik hem alleen al dagelijks minimaal twee keer.

Zouden meer vrouwen dit doen tijdens hun zwangerschap of zal ik de enige zijn?

Ach weet je wat, ik Google het wel even 😉

 

Wat is jouw zoekgeschiedenis tijdens de zwangerschap? Leuk als je deze hieronder wilt delen met mij!

Lees ook: Zwanger en nu? >>

Lees ook: 12 weken zwanger >>

Lees ook:  20 weken zwanger >>

Lees ook: 30 weken zwanger >>

Lees ook: Bevallen doe je zo >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...