Zo houd je als jonge ouders de romantiek in je relatie

8 december 2021

Als je kinderen hebt, kan het zo zijn dat de romantiek in je relatie de laatste tijd ver te zoeken is. Echter is het natuurlijk wel leuk én belangrijk om de romantiek goed te houden in je relatie, want dit houdt je relatie sterk. Maar hoe doe je dit als jonge ouders? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de romantiek weer helemaal op te laten bloeien. Wij geven je hieronder wat handige tips, dus lees vooral verder!

Plan avondjes met z’n tweeën

Hoewel het natuurlijk heerlijk kan zijn om veel avonden door te brengen met het hele gezin, is het ook verstandig om zo nu en dan leuke avondjes met z’n tweeën in te plannen. Als je hele jonge kinderen hebt, kan je hier oppas voor regelen. Zo hebben jij en je partner even compleet tijd voor elkaar en dit kan goed zijn voor de romantiek in jullie relatie. Of jullie nu samen een film gaan kijken in de bank of romantisch gaan dineren in een leuk restaurant: er zijn genoeg mogelijkheden. Blijf tijd voor elkaar maken en plan regelmatig zulke avondjes in. Grote kans dat de romantiek in de relatie hierdoor weer helemaal opbloeit!

Experimenteer in de slaapkamer

Wat ook zeker kan bijdragen aan meer romantiek in je relatie, is experimenteren in de slaapkamer. Hierdoor groeit de intimiteit en dit zorgt er ook voor dat de romantiek weer opbloeit. Bij experimenteren in de slaapkamer zou je kunnen denken aan het uitproberen van nieuwe dingen. Zeker als het bij jullie vaak een soort routine is, is het een aanrader om dit te doen. Probeer eens een nieuwe plek om te vrijen of bijvoorbeeld een nieuw standje. Doordat het nieuw is kan dit spannend zijn en dit maakt jullie seksleven misschien wel weer een stuk beter. Je zou ook kunnen nadenken over het gebruiken van seksspeeltjes. Deze zijn er voor zowel mannen als vrouwen. Op zoek naar seksspeeltjes voor mannen? Dan zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld fleshlight.

Blijf moeite voor elkaar doen

Als jullie kinderen hebben, is het goed mogelijk dat jullie wat minder tijd voor elkaar hebben. Daarom is het extra belangrijk om moeite voor elkaar te blijven doen. Jullie zitten tenslotte in een relatie en willen dat deze relatie goed blijft. Denk bijvoorbeeld eens aan het af en toe verrassen van elkaar. Dit hoeft maar iets kleins te zijn, maar het zal ongetwijfeld gewaardeerd worden door de ander. Als jonge moeder zou je er bijvoorbeeld aan kunnen denken om af en toe een mooi nieuw lingeriesetje te kopen. Dit zal jouw partner ongetwijfeld leuk vinden én vergroot de kans dat de intimiteit tussen jullie toeneemt. Verras elkaar en doe moeite voor elkaar, ook als jullie het soms enorm druk hebben.

Doe spontane dingen

Onverwachts een avondje vrij? Of misschien wel voor een langere tijd? Doe eens iets spontaans samen. Of je nu onverwachts een avondje naar de bioscoop gaat met z’n tweeën of een korte vakantie gaat boeken: spontane dingen zijn vaak enorm leuk. Waar je ook voor kiest, het kan zeker goed zijn voor jullie relatie om samen spontaan dingen te ondernemen.

Hoewel het niet altijd even makkelijk is als je kinderen hebt, is het goed om altijd aan de romantiek binnen je relatie te blijven werken. Deze bovenstaande tips kunnen je hierbij op weg helpen, dus houd deze zeker in gedachten!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...