Je kindje snel zindelijk met de zindelijkheidsbox + WINACTIE

15 december 2021

Tja, hoe doe je dat zindelijk maken van je kind? Geen idee hoe ik dit aan moest pakken. En dan uiteindelijk erachter komen dat ze op de peuterschool haar plasdiploma bijna vol heeft. Waarom doet ze het daar wel? En thuis niet? Daar moet toch een oplossing voor zijn dat naar de wc thuis gaan net zo leuk is als op schooltje. Het heeft even geduurd maar eindelijk is daar het begin en laat ik het zo zeggen elk kindje doet dit op zijn of haar manier. En de een doet er langer over dan de ander.

Hoe krijg je je kind zindelijk?

Hier was de uitkomst erg makkelijk, want de zindelijkheidsbox heeft hier heel erg bij geholpen. Maar helemaal zindelijk is ze nog niet. Wij hebben nu vaste tijden en ik ben van mening de aanhouder wint. Maar de handvatten die ik heb gekregen vanuit de zindelijkheidsbox hebben mij zo goed geholpen. Ze hebben echt een duwtje in de goede richting gegeven, daardoor had ik ook een beeld van hoe ik dit kon aanpakken, beginnen en onder de aandacht te brengen bij haar. Want zeg nu zelf; op schooltje naar de wc gaan, waar al je vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk veel leuker dan dat je thuis gaat waar alleen je moeder staat de juichen als een klein kind!

zindelijkheidsbox, kind zindelijk maken, zindelijk worden kind, welke leeftijd kind zindelijk, zindelijk worden tips

Super leuk beloningssysteem 

De zindelijkheidsbox

Zo zitten er 7 kaarten in de zinderlijkheidsbox welke zijn genummerd van dag 1 t/m dag 7. Hier staat precies op wat je elke dag kan toepassen en je gaat helpen bij het zindelijk worden van je kind. Er zit een boekje bij met een handig trainingsschema en met alle uitleg over hoe de box in zijn werk gaat, maar ook wat handig is om te weten. Ook staan er handige tips in wat je met bijvoorbeeld moeilijke situaties kunt doen. Het moto is: “ hou vol, je kunt het! “.

Zelf vind ik dit ook erg lastig, want Vienna geeft op dit moment erge weerstand en natuurlijk is er ook veel veranderd in haar leventje, ze gaat naar de peuters, heeft een zusje erbij gekregen en moet natuurlijk ook nu de aandacht delen. Dit werkt natuurlijk niet altijd mee en geeft soms ook veel strijd.

Maar ook staat er in dit boekje alles per dag nog meer uitleg bij. Dit boekje bevat gewoon de handvatten die je goed kunt gebruiken. Ik ben van mening dat dit voor elke ouder goed is, zeker omdat naar mijn mening ook veel ouders ( ook in mijn omgeving) niet weten waar ze mee kunnen beginnen en hoe ze het aan moeten pakken. En natuurlijk heb je soms ook geluk dat het vanzelf gaat en dat je kindje het zelf aangeeft om eraan toe te zijn maar soms is structuur en handige tips en handvatten gewoon mega fijn.

zindelijkheidsbox, kind zindelijk maken, zindelijk worden kind, welke leeftijd kind zindelijk, zindelijk worden tips

Dit maakt het natuurlijk voor je kleintje ook al veel leuker om naar de wc te gaan.

Box vol stickers en beloningskaarten

Wat ik zelf overigens ook mega tof vind aan de zindelijkheidsbox is dat er leuke en vrolijk stickers bij zitten, en beloningskaarten waar je de stickers op kunt plakken. Dit maakt het natuurlijk voor je kleintje ook al veel leuker om naar de wc te gaan.

Wij hebben bijvoorbeeld de stickerkaart ook op de wc hangen zodat als ze op de wc gepoept of geplast heeft of allebei meteen een sticker kan plakken, zo kun je het ook niet vergeten en wordt het kindje ook zelf eraan herinnerd dat ze meteen kunnen plakken. Ook kunnen ze natuurlijk zien hoeveel stickers ze al hebben en dit werkt natuurlijk ook erg motiverend. Althans dit is bij Vienna zo, en bij elke kaart die ze vol heeft krijgt ze een kleinigheidje. Je hebt verschillende stickerkaarten, zoals waar ze 3 stickers moeten plakken, 5, 7 & 9 stickers.

Verder zit er ook een schema bij de zindelijkheidsbox waar je alles kunt noteren. Hierop kun je noteren wat ze gedronken hebben en of ze gepoept en geplast hebben. Maar ook of ze een “ongelukje” gehad hebben. Zelf vond ik dit echt ideaal zo had ik zelf ook een stok achter de deur om het goed in de gaten te houden. En zo kon je ook kijken per dag wat ik zelf beter kan doen.

Een eigen plasdiploma!

Vaste tijden een plasronde

Het is even een werkje om ermee bezig te zijn en soms lukt het wel in 7 dagen en soms heeft net zoals Vienna het iets langer de tijd nodig. En is haar excuus vaak “ nee mam, ik heb toch een luier aan” of “nee mama, vie niet plassen” of “ nee mama, ik heb al geplast” maar toch zetten we door.ze heeft namelijk wel door dat ze koet plassen alleen vaak als ze zegt zijn we net te laat wat een natte broek oplevert.

Daarom heb ik mezelf nu vaste tijden voor een plasronde toegepast. En uiteindelijk zal ze ook op tijd aangeven dat ze moet. Ik vraag het tussendoor ook 20x.. en ondanks dat ook op de kaarten staat dat we het ook op eigen initiatief moeten laten gebeuren vind ik dit zelf soms een lastig puntje. Ze wordt over 2 maanden 3 en wat zou het tof zijn om haar dan zindelijk te zien. Ik moet zeggen de eerste keer dat ze wel op de wc deed plassen stond ik te springen en te dansen. Dit doe ik nu nog en moedig haar elke keer weer aan.

Soms nog best lastig

Maar soms is het ook onwijs lastig want als ze niet wilt, tja wat doe je dan? Soms is het zo een strijd en laat het ook even doen omdat het geen dwang moet zijn. En iedereen zal in deze fase komen. Maar ik blijf mezelf voorhouden dat de leuke stickerkaarten een leuke wc verkleiner en veel geduld de sleutel is tot succes en voeg daar de zindelijkheidbox aan toe en dan komt het goed.

Ik geef het de tijd en mochten we door de kaarten heen zijn of stickers  zijn daar ook oplossingen voor want ze hebben alles ook los verkrijgbaar. Dus na die 7 dagen kun je ook vooruit met de box. Ik vind het een ontzettend leuke toevoeging. Het is op een goede manier maar ook op spelenderwijs dat ook kindjes het snappen. En zeg nou zelf wie wil er nu geen stoere dieren sticker?

BESTEL HIER DE BOX

Super handige tips

Ik zou deze zindelijkheidsbox dus ook iedereen aanraden, het geeft een hoop rust en zelf ben ik ontzettend blij met de tips die ik eruit heb kunnen halen. Het geeft ook veel structuur voor ons door het schema wat je in kunt vullen en door de stickerkaart dus op de wc te hangen kan ik het niet vergeten. Want met een babyt’je in huis is het soms toch een drukke en chaotische boel.

Winactie

Wij mogen een unisex zindelijkheidsbox verloten onder onze volgers van Instagram. Heb jij thuis een kindje wat zindelijk mag gaan worden? Doe mee met onze winactie op Babylabel Instagram. Good Luck!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...