Hello Mr. Graves!

27 maart 2018

Tja, met deze mister Graves heb ik een haat-liefde verhouding die maar niet stabiel wilt worden of daar gewoonweg geen zin in heeft. Wie zal het zeggen… Laat ik beginnen met het voorstellen van mezelf, zodat jullie een idee hebben wie er achter deze blog zit en wie Mr. Graves is. ziekte van Graves

Mijn naam is Cindy. Ik ben getrouwd met Mark en samen hebben wij een zoon van 1 jaar genaamd Jax. Jax is behoorlijk ondernemend en met zijn blonde haren en blauwe ogen weet hij iedereen in te pakken, kleine charmeur. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik heb de auto-immuunziekte Hyperthyreoïdie en mijn vriend heeft PTSS in combinatie met een slaapstoornis en faalangst. Lekker stel zijn we hé?

ziekte van GravesGelukkig kunnen we er zelf af en toe om lachen en genieten we vooral samen van onze zoon.

Hyperthyreoïdie a.k.a. Ziekte van Graves

Een heerlijk woord voor scrabble zullen we maar zeggen. Om het makkelijk te houden staat de Hyperthyreoïdie voor een te snel werkende schildklier aka Ziekte van Graves aka Mr. Graves.

Daar is hij dan! Onze Mister Graves, waar ik een relatie mee heb voor het leven en dit tot nu toe alles is behalve rustig.

Om even met cijfers te gaan gooien. Volgens de laatste cijfers bij de Schildklier Organisatie Nederland heeft ruim 1 miljoen mensen last van een schildklieraandoening, waarvan 75.000 mensen de ziekte van Graves heeft. Van deze 75.000 mensen heeft 4-8 keer meer vrouwen ‘last” van deze auto-immuunziekte dan mannen. En de auto-immuunziekte uit zich vaak tussen je 20ste en 25ste levensjaar en rond je 50ste.  En is helaas deze auto-immuunziekte tot op heden niet te genezen, alleen stabiel te krijgen.

Door bovenstaande cijfers vertel ik jullie graag in mijn volgende blog meer over deze auto-immuunziekte en wat voor rol het in mijn leven heeft gespeeld voordat ik de stempel kreeg en hoe het nu gaat.

Don’t judge a book by its cover

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

salted-stories-badpak_768x768_124509

Salted Stories – Voor avonturen op het strand

Dit is Salted Stories! Een nieuw UPF 50+ badmodemerk voor kinderen en volwassenen. Twinning met het hele gezin in deze...
bee4380a71833b1ce7735348be3abc0d

Elvie lanceert nieuwe SmartRhythm technologie om melkproductie te optimaliseren

Elvie introduceert een nieuwe app-functie voor ’s werelds toonaangevende, bekroonde en meest stille borstkolf op de markt, de Elvie Pump. Elvie ontwikkelt...
IMG_3762

Van luier naar het potje met de oefenbroekjes van Zoocchini

De stap naar het potje is altijd spannend, zowel voor het kind als voor de ouder. Ergens ben je toch...