En dan wordt je baby opgenomen in het ziekenhuis…

16 februari 2021

Zoals je in mijn vorig blog hebt kunnen lezen gaat het steeds een stukje beter met Reff, alleen blijft hij moeite hebben met poepen ondanks het zo dun is. Hierdoor wordt besloten om een observatie opname af te spreken. En komen we voor een opname in het ziekenhuis terecht waar we zeker 3 dagen verblijven. 

De ziekenhuis opname

Aangekomen in het ziekenhuis wordt alles besproken en krijgen we een kamer toegewezen, gek om je kleine mannetje ineens in zo’n bedje te zien liggen! Maar alles voor het goede doel. 

babyvoeding schema, baby 6 maand voeding schema, baby ziekenhuis opname, baby 6 maand ziekenhuis

De 1ste dag moeten we gewoon alles doen zoals we dat normaal thuis ook doen. De verpleging komt af en toe even kijken en brengt wanneer nodig is zijn flessen. Ook in het ziekenhuis is Reff onrustig en slaapt hij nog slechter als thuis door alle geluiden en momenten dat er iemand binnen komt.

De 2de dag komt de kinderarts om het vervolg plan te bespreken, ze willen graag 1 fles minder en echt om de 4 uur wat voor zijn leeftijd normaal  is. In tegenstelling tot wat het consultatie bureau ons adviseerde namelijk 6 flessen van 150ml om de 3uur in verband met het vele spugen. Gaan we nu over op 5 flessen van 180ml om de 4 uur.
Ik krijg hiervoor van de pedagogisch medewerkster een schema;

babyvoeding schema, baby 6 maand voeding schema, baby 6 maand, ziekenhuis opname kind 6 maand

De grond zakte toch een klein beetje ondanks de goede bedoelingen onder me vandaan. Het is een copy paste alsof Reff een computer is. Zijn we hier nu voor zijn ritme die we thuis al redelijk onder de knie hadden, maar vaak wordt verstoord door het krijsend wakker worden! Of zijn we hier nu omdat Reff ergens last van heeft? Ligt het aan ons? Heb ik echt zo’n lijstje nodig!?

Weg ritme wat we thuis opgebouwd hadden …

De andere onderzoekjes gaan gewoon door, zoals wegen bloeddruk en temperaturen. 

Helaas komt Reff toch gewoon ’s nachts voor de 6de fles om 4:00 deze krijgt hij dan toch.. om 4:30 komt de verpleging weer binnen om te kijken hoeveel hij heeft gedronken en willen ze toch nog even ondanks hij net slaapt zijn bloeddruk meten! Waardoor Reff weer wakker wordt en onrustig is en vervolgens pas weer om 5:30 slaapt. 

Het ritme dat we juist thuis met veel moeite hadden opgebouwd zie ik hier langzaamaan weg gaan. 

De 3e dag in het ziekenhuis

De 3de dag komt de kinderarts weer langs en we overleggen om over te stappen op de voeding die ik voor de opname had gevraagd de Neocate syneo deze voeding heeft net een andere samenstelling als de voeding die we hebben en kan soms net wat verschil geven. 

Verder doen we toch alles wel zoals het goed zou zijn voor Reff en mogen we naar huis om thuis verder te gaan met de voeding en houden we telefonisch contact over hoe het gaat. 

Het gaat weer iets beter met deze voeding maar Reff blijft heel licht en kort slapen, veel spugen en dunne ontlasting houden.. 

Vaste voeding gaat veel beter

Sinds nu ongeveer 1 maand merken we echt een groot verschil waardoor het veel beter gaat! Hij krijgt namelijk vaste voeding, potjes en eet veel mee.  

Hij reageert hier zo goed op, dus wij kunnen eindelijk echt genieten en zien steeds een heel vrolijk mannetje die gewoon zelf zonder moeite kan poepen, minder spuugt en wat beter slaapt! 

De nachten haalt hij nog niet door maar dat komt vanzelf. We zijn al heel tevreden met de vooruitgang nu!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...