online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Lifestyle zes maanden betaald ouderschapsverlof, ouderschapsverlof

Published on mei 9th, 2019 | by de Redactie

0

Zes maanden betaald ouderschapsverlof? Dat kan!

Kleine telg op komst? Volvo, de Zweedse autofabrikant, geeft binnenkort aan alle werknemers (mannen én vrouwen) in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) zes maanden betaald ouderschapsverlof met 80% van hun salaris. De aftrap is is in Zweden. De uitrol in de rest van EMEA, waaronder Nederland, volgt snel.

Zes maanden betaald ouderschapsverlof?

“Met dit initiatief van zes maanden betaald ouderschapsverlof willen we een fijne en stimulerende werkomgeving creëren voor onze mensen: eentje waar je zowel in je gezin als in je job kan investeren.” zegt Hanna Fager, hoofd People Experience (HR). “Het is onze manier om het beste talent in de markt aan te trekken en te behouden. Dat hebben we nodig, want we zijn ambitieus.”

Genderneutraal beleid

Het nieuwe beleid van Volvo is geïnspireerd door de wetgeving in Zweden. De regels rond zwangerschapsverlof zijn er al decennia lang genereus. Met de introductie van de nieuwe ouderschapsregeling in landen buiten Zweden, pakt Volvo uit met een spraakmakend beleid. Het is volledig genderneutraal en is ook van kracht voor ouders van adoptiekinderen.

Gelijke (carrière)kansen voor mannen en vrouwen

De meeste landen in EMEA bieden een vorm van ouderschapsverlof aan. Vaak is er ongelijkheid tussen de regels voor vaders en moeders – meestal in het nadeel van de vader. Een gelijkwaardig ouderschapsverlof voor mannen en vrouwen brengt meer balans in het privéleven van alle werknemers met kleine kinderen. Daarnaast stimuleert het carrièremogelijkheden voor vrouwen door de loopbaan- en salariskloof te verminderen.
“Dat vindt Volvo bijzonder belangrijk,” zegt Hanna Fager.

Proefperiode in Zweden

Op dit moment loopt een test in Zweden. Uit de test gaat het bedrijf leren. Met die kennis in de achterzak wordt de regel binnenkort ingevoerd voor alle 43.000 Volvo-medewerkers in EMEA.

Meer informatie over werken bij Volvo: https://www.volvocars.com/nl/over-volvo/onze- organisatie/werken-bijComments are closed.

Back to Top ↑