Het is helemaal hip, zelf kinderkleding maken!

10 juli 2019

Het is helemaal hip, zelf kinderkleding maken! Ingewikkeld? Valt mee. Je ziet het (gelukkig) steeds meer, eigen gemaakte kinderkleding. Al die mama’s of zelfstandig ondernemers zijn maar wat trots op hun productie.. en terecht!

Zelf kinderkleding maken

Zelf kinderkleding maken ziet er vaak ingewikkelder uit dan dat het is, al moet ik zeggen dat ik er soms nog steeds wel wat moeite mee heb maar dat komt omdat ik de technische termen soms wat moeilijk vind en meer visueel ben ingesteld. Toch beleef ik er ontzettend veel plezier aan, vooral als het eindproduct naar je zin is.

zelf babykleding naaien, zelf kinderkleding maken, naailes

Je hebt niet veel nodig om je eigen kinderkleding te maken. Een naaimachine is uiteraard wel een vereiste, deze kun je vaak op de kop tikken via marktplaats. Voor goeie merken kun je altijd even op Google zoeken zodat je weet wat je moet zoeken en wat voor machine je nodig hebt. Wanneer je veel met spijkerstof wilt naaien zal je bijvoorbeeld een zwaardere machine nodig hebben dan wanneer je alleen met dunne stoffen zoals tricot naait. Singer is over het algemeen een prima merk voor de lichtere stoffen en wanneer je vooral voor hobby naait kun je deze soms op de kop tikken bij Lidl. De mijne gaat inmiddels bijna drie jaar mee en doet nog steeds wat hij moet doen!

Ook leuk: handgemaakte baby kleding >>

Gratis kledingpatronen

Patronen om zelf kinderkleding te maken kun je vaak online vinden, zowel gratis patronen als patronen waarvoor je moet betalen. Mocht je geen zin hebben om de patronen zelf aan elkaar te maken of geen beste printer voor thuis hebben dan kun je gewoon naar een dichtbij zijnde boekenwinkel of stoffenzaak gaan. Zij zullen vast tijdschriften als de Knippie en La Maison Victor verkopen. Wanneer je de mogelijkheid hebt blader hem eerst even door of er wel een patroon in staat wat je leuk vindt. De moeilijkheidsgraad wordt vaak aangegeven met bolletjes of sterretjes. Tevens staat er in het boekje vermeld wat je nodig hebt aan stof en andere materialen. En die haal je natuurlijk in de stoffenzaak waar het personeel je met plezier helpt.

Via youtube kun je vaak tutorials vinden, zij leggen je precies uit hoe en wat je moet doen. Dus heb je wat gezien wat je graag wilt maken, voer het in op Youtube en je weet of dit wel of niet aan je besteed is en of er überhaupt een tutorial over is.

Ook heb je online blogsites (www.ellmini.com) waarop je een duidelijke uitleg kunt vinden bij patronen die zij online gevonden heeft. Een leuke baggy babybroek of legging kun je middels deze instructies makkelijk zelf in elkaar zetten zonder dat je echt les hebt gehad.

Naailes

Raakt je hoofd nu op hol en denk je; Hoe dan?! Dan ga je toch lekker op naailes! Suf? Helemaal niet! Gezellig juist.

Om de week volg ik op donderdag naailes. We hebben een groep waar mensen in zitten die al 6 jaar naaien en dus meer voor de gezelligheid komen en mensen (zoals ik) die twee jaar naaien maar waarbij niks blijft hangen haha. Soms raak ik wel gefrustreerd wanneer ik gewoon niet snap wat ik lees, maar gelukkig heb je dan daarvoor een ‘naai juf’ die je instructies kan geven of de zoom even voor je kan vast zetten wanneer het na drie keer nog niet lukt.

Ook ging de aanschaf van een lock naaimachine (deze zorg ervoor dat de stof niet kan rafelen)  voor mij nog wat ver, dus deze handeling kan ik mooi op naailes doen. Op die manier hoef ik niet zelf alles af te maken met een zig-zag steek. En geloof me, niks is zo schattig als jouw zoon of dochter in jouw eigen gemaakte broek, shirt of hemd! En mocht je geen zin hebben in kinderkleding? De mogelijkheden zijn eindeloos! Hydrofiele badcape? Kun je zelf! Lekker speelkleed? Kun je zelf! Poppenkleertjes maken? Kwijlslabbetjes? Kun je ook zelf! Dus.. ben je enthousiast schroom niet en ga lekker zelf aan de slag!

zelf babykleding naaien, zelf kinderkleding maken, naailes

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...