Charlotte doet graag alles zelf. Behalve zelf haar flesje vasthouden

19 oktober 2018

Mijn kleine meid is niet zo klein meer. Ondertussen is ze al 17 maanden en loopt ze vrolijk de wereld te verkennen. Het “babyachtige” is er bijna helemaal af en ze is nu een echte peuter geworden. Charlotte doet de dingen graag zelf, maar kan ook best boos worden als haar iets niet lukt. Alsof ze zichzelf veel druk oplegt en het meteen perfect wil doen. zelf fles vasthouden

Darmkrampjes, wat kan ik eraan doen? >> 

Van borstvoeding naar flesvoeding

Tot ze 5 weken oud was kreeg ze borstvoeding, maar helaas wou de productie toen niet meer mee en moesten we overschakelen naar flesvoeding. Gelukkig leek ze geen enkel probleem te hebben met deze verandering. Integendeel, ze leek juist gelukkig dat ze naar hartenlust kon doordrinken en gulzig haar buikje vullen.

Nog steeds niet zelf fles vasthouden

Ook vandaag drinkt ze nog flink haar flesje. Echter wil ze dit niet zelf doen. Charlotte kan heel flink haar flesje vasthouden en ervan drinken. Maar zodra het flesjestijd is, wil ze het liefst dicht tegen me aan liggen en het flesje aangeboden krijgen. Terwijl tokkelt zij gezellig met haar fopspeen op het flesje, of speelt ze met haar vingertjes. En zodra we toch proberen om haar zelf haar flesje te laten drinken, komt er een woedebui aangevlogen. Dan begint haar hele lichaampje te trillen en eist ze schreeuwend haar flesje. Of speelt ze er net mee en vliegt het flesje, net als de melk, de hele living door. Dus momenteel geef ik haar nog met veel liefde haar flesje en geniet ik met volle teugen van dit mooie mama-dochter moment (dat waarschijnlijk – net zoals alles wat kinderen betreft – voorbij zal zijn voor ik het goed en wel besef).

Flesjesritueel

Maar elk kind is uiteraard anders. Zo dronk het zoontje van een goede vriendin al sinds hij 3 maanden werd zelf zijn flesje melk. Dus dat maakt me benieuwd; hoe gaat het flesjesritueel er bij jullie aan toe?

zelf fles vasthouden, mijn kind wil niet zelf haar fles vasthouden, flesvoeding, babylabel

Meer mamablogs op Babylabel >>

Bekijk meer baby kleding >>

Hippe zwangerschapsmode >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...