Zwanger Nederland kiest voor Jesse Klaver als vader van kind

19 februari 2019

Morgen wordt het startsein gegeven van de Negenmaandenbeurs, waarbij 15 vaders met hun baby’s op de catwalk de nieuwe kledinglijn showen van actrice en presentatrice Saar Koningsberger. Dit is niet het enige initiatief op de beurs waarbij vaders de hoofdrol spelen. Ook is er een contest waarbij vaders zichzelf bewijzen als Beste Papa van Nederland.

Bekijk de eerste babycollectie van wehkamp >>

Wie wil je als vader van je kind

Wie in ieder geval niet als beste papa uit de bus komt, is Lil’ Kleine. Hij is het minst populair als potentiële vader, blijkt uit onderzoek onder het Negenmaandenbeurspubliek. Politicus Jesse Klaver daarentegen gooit wel hoge ogen. Negenmaandenbeurs wordt van woensdag 20 t/m zondag 24 februari gehouden in RAI Amsterdam.

Op de vraag: Wie wil je als vader van je kind, antwoordde 47% Lil’ Kleine. Wie wel in de smaak viel, was politicus Jesse Klaver. Maar liefst 51% stemde op hem toen ze de vraag voorgeschoteld kregen wie ze wel als vader van hun kind zagen. Minister President Mark Rutte deed het in tegenstelling tot zijn collega een stuk minder goed, maar 8% zou hem als vader kiezen voor hun kind.

Van campingbed inklappen tot luier verschonen op de achterbank

Vaders krijgen pittige ‘challenges’ voorgeschoteld bij de Beste Papa van Nederland contest. De vader die skills als het in- en uit klappen van een campingbed of het bevestigen van een autostoel snel, secuur én veilig uitvoert, wordt gekroond als Beste Papa van Nederland. Deze wedstrijd is één van de vele activiteiten op de beurs. Zo krijgen Amsterdamse oma’s een belangrijke rol bij Vraag ’t Oma. Ook wordt de beste gezinsauto gekozen door het Negenmaandenbeurspubliek en eten baby’s in hun eigen babyrestaurant.

Prinses Laurentien over het belang van taalontwikkeling vanaf de zwangerschap

Prinses Laurentien, die zich al jaren inzet voor het belang van taal, praat op vrijdag 22 februari in een interactieve sessie met ouders (in spe) over het belang van taalontwikkeling én over wat je als ouders vóór en vanaf de geboorte van je kind kunt doen.

Stevig inhoudelijk programma

Naast de taalontwikkeling staan ook andere onderwerpen op de agenda. Zo vertelt professor Eva Pajkrt, gynaecoloog uit het Amsterdams UMC, hoe een echo kan bijdragen aan het voorkomen van een vroeggeboorte en krijgen moeders tips & tricks aangereikt voor het geven van borstvoeding. Luchtigere onderwerpen als babymassage en de populaire Marie Kondo methodiek (voor het efficiënt inruimen van de commode) passeren ook de revue. Hiermee is Negenmaandenbeurs naast een gezellige dag uit hét platform voor ouders (in spe) om zich te laten klaarstomen voor het ouderschap.

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2019

Van 20 t/m 24 februari 2019 vindt de Negenmaandenbeurs plaats in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 21 en vrijdag 22 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Meer informatie: www.negenmaandenbeurs.nl.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...