Werken of niet werken?

13 augustus 2017

Werken, een onderwerp waar denk ik veel moeders mee struggelen. Wil je veel voor je kleintje zorgen of blijf je jouw oude leven met een fulltime baan volhouden? Het is niet alleen lastig om zelf een keuze te maken, maar ook alle meningen die mensen om je heen hebben van het aantal uur wat je zou moeten werken.

Werken

Fulltime, 32 uur of 24 uur

Fulltime, 32 uur, 24 uur. Het maakt allemaal niet uit. Jij moet zelf de juiste balans vinden om te werken en ook verantwoordelijkheid te nemen voor jouw kleintje. En het is natuurlijk ook zo dat de een meer werk verzet in een uur dan een ander. Als jij het redt om jouw werkzaamheden af te ronden binnen de tijd die je hebt en je krijgt, dan is het voor iedereen goed. Zowel voor het bedrijf als voor jou eigen gemoedstoestand. (Lees ook onze eerder blog over kolven op het werk)

Laatst was ik op een bijeenkomst waar drie vrouwen spraken en daar is bij mij iets blijven hangen: “Wil je carrière maken dan moet je fulltime werken”. Op de terugweg heb ik hier heel erg lang over nagedacht. Is dat zo? Kun je de top niet bereiken als je niet fulltime werkt? Ik vraag het me af. Want zoals ik al eerder zei: de een verzet meer werk op een dag dan de ander. Het belangrijkste is denk ik, dat wat je doet, doe dat goed doet!

————-WerkenWerken

Dat ga ik mijn kleine ook leren. Kies je voor voetbal, prima. Maar je loopt de kantjes er niet van af en je gaat ervoor. Hetzelfde geldt voor werken, als je op je werk bent, geef jij je 200% om te zorgen dat jouw taken goed gedaan worden. Daarna zijn er weer andere dingen belangrijk.

Zoek je eigen balans

Sommige vrouwen werken 24 uur en dat is prima. Zij maken de keuze om er meer voor de kinderen te zijn en minder dagen te werken. Dat is ook van waarde, want ja met zo een kleine gaat het super snel. Ik zal dingen van mijn kleintje gaan missen omdat ik fulltime werk. Maar dit is voor mij een heerlijke balans die bij mij past. En zo moet elke moeder er in staan denk ik. En mocht er iemand commentaar hebben en zeggen: jij haalt de top niet omdat je parttime werkt… Laat hun dan maar eens zien wat jij allemaal voor elkaar krijgt!

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...