online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs Wel of geen tweede kind, is mijn gezin compleet? , kiezen voor tweede kindje

Published on september 16th, 2021 | by Babylabel

0

Ik twijfel: wel of geen tweede kind?

En dan komt er opeens het moment dat je denkt: wat wordt mijn kleintje al groot en wat lijkt het me leuk om nog een keer zwanger te mogen worden en nog een kindje van ons samen te krijgen.

Lees ook: wanneer het zwanger worden van een tweede kindje niet wil lukken >>

Wel of geen tweede kind

Nu mijn kindje bijna 2 jaar is krijgen we regelmatig de vraag of er bij ons nog een tweede komt. Ook is iedereen in onze omgeving alweer zwanger van een tweede of inmiddels alweer bevallen. En je, wanneer je dan weer zo’n lief klein babytje in je armen mag houden en je eigen grote meisje ernaast ziet staan dan krijg ik toch stiekem wel de kriebels en komt de vraag weer: wel of geen tweede kind? Is mijn gezin compleet?

En als we een zwangerschap dan kunnen plannen welk leeftijdsverschil is dan het meest ideaal? 2 jaar? 3 jaar? Een leeftijdsverschil van 2 jaar lukt ons in ieder geval niet meer… Ik weet het nog niet.

De liefde van mijn leven

Eerlijk gezegd ben ik gewoon verliefd op mijn dochter. Er zit zoveel herkenning van mijn man in haar en tegelijkertijd zie ik ook mezelf terug in mijn dochter . En alles wat ik zie in haar maakt dat ik zoveel liefde voel voor haar. Kan ik deze liefde ook geven aan een nieuw kindje. Misschien vind ik mijn kind wel helemaal niet zo leuk als mijn eerste kindje.

Dus, dit kan bij een tweede eigenlijk alleen tegenvallen. Toch? Hoe groot is de kans dat een baby meteen doorslaapt? 1%? Dus hoe groot is de kans dat een tweede kind ook meteen doorslaapt? Ondanks dat ik én mijn zusjes ook allemaal meteen doorsliepen ben ik toch een beetje bang dat wanneer wij voor een tweede kind gaan wij een leven met chronisch slaaptekort tegemoet gaan. En als ik ergens echt niet zonder kan – dat heb ik nu al wel gemerkt met die 3 gebroken nachten die we tot nu toe hebben gehad – dan is het slaap. I. Need. Sleep.

Huilbaby

En wat nou als ik een huilbaby krijg en nachtenlang niet kan slapen net zoals zoveel moeders. HELP, dat ga ik niet overleven!! Gelukkig zegt mijn moeder dan weer heel lief ” Je mag ze altijd bij ons brengen hoor, ook ‘s nachts, zodat jullie even lekker kunnen slapen” . Ja, dat is fijn mam, want slaap hebben wij echt nodig om twee kinderen aan te kunnen 😉 En ander bel ik gewoon de nachtnanny!

Wat als het niet goed gaat?

Uiteraard bestaat ook de kans op een miskraam, dit heb ik helaas al een keer meegemaakt voordat ik zwanger werd van mijn eerste kindje. Of wat dacht je van afwijkingen? We hebben al een gezond kind, waarom het lot tarten en kiezen voor een tweede die misschien wel een zorgenkindje blijkt? Dat is best een risico.

Waarom ik wel een tweede kindje wil

Natuurlijk zie ik beren op de weg en ben ik aan het afwegen wat de voors en tegens zijn. Maar ik denk ook dat je de natuur niet tegen kunt houden en wanneer een moeder dat gevoel heeft dat ze graag een tweede kindje wil dan is dat zo. Heel fijn wanneer het dan ook lukt om weer zwanger te raken, want ook hierbij gaat de natuur zijn eigen gang.

Maar wat lijkt het me heerlijk om weer zwanger te zijn. Die dikke buik te voelen met alle bijbehorende bewegingen. Zo heerlijk om bij weg te dromen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook niet zulke fijne dingen aan een zwangerschap. Denk aan al die zwangerschapskwaaltjes om aan de bevalling nog maar even niet te denken 😉

Lees ook: de twijfels van een moeder >>

Tags: , , , , , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  baby kleding met korting, korting baby uitzet, korting kinderwagens, korting bugaboo, korting kleertjes.com

 • KNUFFELDOEKJE CADEAU

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • doopkleding baby, doopkleding, doopfeest, handgemaakte doopkleding, doopjurk, doopjurk baby, doopkleding jongen, doopkleding meisje

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • babystyling, hippe babykleertjes, schatttige babykleertjes, babykleding, hippe baby kleertjes, newborn kleertjes

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • behang babykamer, baybkamerbehang, babybehang, kinderbehang, meisjeskamer, kinderkamer meisje, meisjesbehang, kinderbehangenzo

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages