Week van de Vruchtbaarheid

10 november 2017

Er wordt denk ik niet zo vaak bij stil gestaan, ondanks dat een pasgeboren kindje ook wel een wondertje wordt genoemd. Maar wist je dat één op de zes koppels te maken heeft met vruchtbaarheidsproblemen? Dat is dus eigenlijk best veel! En hier wil ik in de Week van de Vruchtbaarheid wat extra aandacht aan geven.

Week van de vruchtbaarheid

Eigenlijk heb ik er eerlijk gezegd nooit zo bij stil gestaan. Toen wij een kinderwens kregen zijn wij gestopt met anticonceptie en een paar maanden later was ik zwanger. Hoppa! Inmiddels ben ik er wel achter dat dit niet bij iedereen zo soepel verloopt. Van dichtbij (familie, vrienden, kennissen) heb ik nu al meerdere koppels gezien die deze mazzel niet hadden. Om hun kinderwens (hopelijk) te laten vervullen hebben zij slopende trajecten in het ziekenhuis moeten volgen.

Proberen zwanger te worden

En slopend is denk ik nog zacht uitgedrukt. Alleen die zwangerschaps trajecten vergen al veel van je lijf, je geduld wordt op de proef gesteld en de onzekerheid, hoop en frustraties vliegen alle kanten op. En dan heb ik waarschijnlijk nog niet eens een goed beeld geschetst. Maar zwaar is het zeker, dat zie je ook van buitenaf.

Probeer je als moeder dan ook maar voor te stellen hoe het zou zijn als het niet zou lukken…? Dat breekt toch je hart, maar in die onzekerheid leven zij.

Moeders Voor Moeders

Tijdens mijn zwangerschap van Fedde was ik er niet van op de hoogte. En toen ik ervan op de hoogte was, was ik te lang zwanger om me nog aan te melden. Maar met de zwangerschap van Ytse heb ik dezelfde dag nog dat ik erachter kwam mijn aanmelding voor Moeders voor Moeders verzonden.

Dat werd dus vanaf week 6 t/m week 16 mijn urine opvangen, zodat ik deze vrouwen kan helpen om ook moeder te worden. Dat is toch een simpele bijdrage om iemand te helpen…? Heb jij Moeders voor Moeders ook geholpen?

TIP:

Als zwanger worden niet vanzelf gaat

En waar blijven de kinderen?

Paaseitjes zoeken in het AMC

Lees ook: draagmoeder gezocht >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...