Wat ze je niet vertellen bij een tweede

17 december 2017

Je denkt waarschijnlijk dat je het al druk had met een kind. Maar dan komt er nog een tweede bij… Dat soort dingen, en meer wat ze je niet vertellen bij een tweede…

Wat ze je niet vertellen bij een tweede:

Dat mensen ongevraagd zeggen hoe zwaar een tweede wel niet is zo kort op elkaar terwijl je nog gelukkig zwanger bent. Eh ja ik kan niet meer terug hè?

Dat je bij de geboorte niet meer weet hoe je borstvoeding moet geven. Waarom pak hij nou niet? Strijken langs het neusje, oh ja…

Dat je je kraamperiode anders beleefd want er loopt er nog een rond die aandacht wil. “Mama wie is dat, mama waarom is dat, mama kom rennen.”

Dat je minder tijd hebt voor powernaps, want als de een slaapt is de ander wakker en andersom. Al is borstvoedend in slaap vallen niet zo heel gek

Dat je moet omschakelen als alles wat je bij je eerste deed bij je tweede niet blijkt te werken. Waarom slaapt hij nou niet? Z’n broer sliep overal doorheen.

Dat je al borstvoedend met je baby door de kamer achter je peuter aan rent om hem even toe te spreken. “Mama, kijk eens …” en daar gaat alles van tafel.

Dat je eerste alles uit de kast trekt om je aandacht te krijgen. Goed of kwaadschiks. “Hond slaan mama. Ikke stout?”

Dat een tweede gehard is door zijn grotere broer. “Oh pak maar zachtjes zijn hand. Ja, ik zie het, hij zwaait, maar zachtjes hoor hij is nog zo klein…”

Dat de baby ondanks alles blij reageert op zijn broer. Met een grote lach wordt zijn grote broer begroet. Wat wil je als je broer een bijzonder luide stem heeft?

Dat je je eerste kan inzetten door jou te helpen met de baby. De luiers pakken, luiers weggooien, crème pakken, crème overal opsmeren (inclusief zichzelf), baby kleren uitzoeken, baby kleren in de was doen. “Oh bah vieze luier mama!”

Dat je eerste kind ineens zo enorm is. Grote voeten, groot hoofd, grote mond. Maar gelukkig nog heerlijk om mee te kroelen.

Dat je van de twee net zo veel houd als van je eerste. Ook al denk je dat dit onmogelijk is.

Lees ook: wat je niet moet zeggen tegen een borstvoedende moeder >>

Lees ook de blogs op Girlslabel en Boyslabel >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Snoozebaby wereldwijd verkrijgbaar

Het Nederlandse babymerk Snoozebaby timmert flink aan de weg. De labelproducten die al in ruim vijftien landen te koop waren,...
borstkolf neno perfetto

Hoe fijn! Ik mocht de Neno Perfetto testen.

De Neno Perfetto is een elektrische borstkolf en is waterbestendig. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk ontspannen in bad kolven. Neno Perfetto heeft...
besparen op de babyuitzet

Tips om te besparen op je babyspullen

Geweldig om een kindje te verwelkomen in je gezin. Het komt alleen wel met de nodige kosten. Het Nibud heeft...