hippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabelbabymeisje, babygirl, hippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Financieel baby wat kost een zwangerschap, kostenoverzicht zwangerschap

Published on januari 24th, 2019 | by de Redactie

0

Wat kost een zwangerschap? Weet jij het?

Wanneer je zwanger bent denk je liefst aan je baby en aan niets anders ( behalve waarschijnlijk aan leuke babykleertjes, babynamen en babykamer accessoires ). Maar al tijdens je zwangerschap, rond de bevalling en in je kraamperiode maak je verschillende kosten. Je hebt bijvoorbeeld extra zorgkosten. Het is in deze periode daarom verstandig om goed naar je zorgverzekering te kijken. Veel wordt vanuit de basisverzekering vergoed, maar voor een aantal kosten heb je een aanvullende verzekering nodig. Maar wat kost een zwangerschap? Weet jij het?

Wat kost een zwangerschap?

Ondanks dat je misschien niet al deze kosten maakt, is het verstandig om rekening te houden met zo’n €1.000 voor de zwangerschap, bevalling en kraamperiode:

Kosten zwangerschap, bevalling en kraamperiode
Ziekenhuisbevalling (geen medische noodzaak) €341,31
Zwangerschapskleding €200
Kraampakket €30
Kraamzorg €210
Geboortekaartjes €100
Totaal €881,31
Kleding €91,50
Verzorging €164,90
Babykamer €361,50
Totaal €617,90

Kosten voor de geboorte van je baby

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt een duur, nieuw babybedje kopen, maar je kunt ook kijken naar een goedkoper alternatief. Je hoeft ook niet alles nieuw te kopen. Door de babyuitzet (deels) tweedehands te kopen, bespaar je veel geld. Veel babyproducten worden slechts kort gebruikt en zijn daardoor nog zo goed als nieuw. Ook kun je voor je baby gratis spullen of producten krijgen. Begin met het aanvragen van de babydoos, altijd leuk!

Ben je ook nieuwsgierig met welke noodzakelijke kosten je rekening mee moet houden als je een baby krijgt? Bekijk hiervoor ons baby kosten overzicht op Babylabel.

Ontbreekt er naar jou idee nog iets in onze lijst ‘ Wat kost een zwangerschap ? ‘ Laat het weten in een reactie hieronder. Ook als je nog een leuke tip hebt natuurlijk!Comments are closed.

Back to Top ↑