Ik draag geen speciale zwangerschapskleding tijdens mijn zwangerschap!

3 juli 2021

Ik hou niet van zwangerschapskleding, maar dat is inmiddels wel bekend. Ik hou van leuke en toffe kleding en het liefste koop ik het ook in een maatje groter. Maar eigenlijk hoeft dat nu niet. Het lijkt wel of ik minder snel groei dan bij Vienna. Mijn buik is nog redelijk “klein” en ik pas eigenlijk mijn “oude” kleding nog goed. Behalve m’n broeken, die draag ik wel van de zwangerschapscollectie. Zo heb ik een heerlijk zittende flair van de Prénatal, en heb ik ook een toffe panterbroek van hun.

LEES OOK: STYLE YOUR BABY BUMP

Ik draag liever geen zwangerschapskleding

Maar hoe dan ook, ik ben niet gemaakt voor de streepjes of bolletjes op m’n kleding. En ik mis eigenlijk gewoon echt de ‘stoere’ kleding die ook voor ‘jonge’ moeders kan. Vaak als ik iets aantrek wat echt zwangerschap gerelateerd is, is het met drukke printjes en zit er weinig vorm in. Dus ik waag mezelf er niet meer aan en trek dus lekker m’n jurkjes aan die wijd vallen en waar mijn buik nog lekker in kan groeien. Maar ik moet wel zeggen dat wikkeljurkjes en wikkelrokken echt een musthave zijn. Je kan ze verstellen in maat, en in omvang. Zo ben ik onwijs leuk geslaagd bij de Costes & bij Myjewerly. Ik heb gewoon mijn eigen maat van kleding gepakt en het zit nog ruim! Dus ik ben wel zomerproof.

wat draag je tijdens je zwangerschap, zwangerschapskleding, normale kleding dragen tijdens zwangerschap, ik wil geen zwangerschapskleding dragen

Wikkeljurkjes is mijn tip

Ik ben er ook van overtuigd dat je dit onwijs lang door kan dragen en dat is wel iets wat ik belangrijk vind. Het mag lekker zitten, maar laten we eerlijk zijn we willen natuurlijk er ook leuk uit zien. Want ondanks dat ik mezelf mega goed voel, is het nu niet dat ik mezelf nu echt mega aantrekkelijk vind. Mijn lichaam neemt hele andere vormen aan en de ‘lovehandels’ die eerst weg waren, komen nu langzaam weer om de hoek zetten. Of niet te vergeten de twee grote vriendinnen, ze waren altijd wel aanwezig maar ook nu gaan ze lastiger in hun netje. Het zijn allemaal kleine ongemakjes die ik even vergeten was. Maar gelukkig wordt ik er nu weer aan herinnerd.

wat draag je tijdens je zwangerschap, zwangerschapskleding, normale kleding dragen tijdens zwangerschap, ik wil geen zwangerschapskleding dragen

Je lijf verandert tijdens de zwangerschap

Maar eigenlijk is het ook wel mooi om te zien hoe je lijf gaandeweg tijdens de zwangerschap veranderd. En niks is mooier dan een huisje kunnen zijn van je kindje. Dan kunnen we het beter maar niet over de ongemakjes hebben die erbij komen kijken, maar het beter luchtig houden en er het beste van maken. En voor mij begint dat dus echt bij mooi en makkelijk zittende kleding. Het geeft toch een extra stukje zelfvertrouwen in deze periode en het leukste is natuurlijk om je groeiende buik te kunnen laten zien. Ondanks dat ik langzaam groei, geniet er ik er wel intens van.

Want ook voor mij zal dit de laatste keer zijn dat ik met een mooi rond buikje zal lopen, gek eigenlijk maar des te belangrijker is het om bij dit soort momenten stil te staan.

wat draag je tijdens je zwangerschap, zwangerschapskleding, normale kleding dragen tijdens zwangerschap, ik wil geen zwangerschapskleding dragen

Wat doe jij? Koop jij wel speciale zwangerschapskleding of draag je liever je eigen kleding zo lang mogelijk door?

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
positiekleding-zwangerschapskleding-voedings-bh

Comfortabel maar stijlvol: outfit ideeën voor mama’s met een baby

Als kersverse mama doe je er alles aan om zo goed mogelijk voor je kleintje te zorgen. Dat kost veel...