Mijn baby wil niet slapen…

26 januari 2019

Wij zijn verwend! Ik durf het toe te geven. Wij zijn verwend met onze dochter. Al vroeg sliep ze de nachten door en hadden we uitschieters in de ochtend naar 8.30 uur voor de eerste fles. Heerlijk! baby wil niet slapen

Mijn baby wil niet slapen

Overdag sliep ze ook altijd wel prima. Na de eerste fles kon ze standaard direct terug naar bed en wilde nog een lekkere twee uur slapen, ideaal om zelf even te kunnen ontbijten en douche! Ook gedurende de welbekende sprongetjes sliep ze eigenlijk altijd wel goed door, zowel de nachten als overdag. Vooral in de kinderwagen kon je er donder op zeggen dat ze in slaap viel. Wandelen was de remedie wanneer ze even uit haar doen was.

Nieuw baby ritme gevolg niet meer slapen

Ze lijkt compleet de draad kwijt te zijn en voordat ik het wist zat ik om half 4 ’s ochtends te voeden. Geen tijden als je het mij vraagt en al helemaal niet als je dat niet meer gewend bent. Haar fles dronk ze dan ook niet direct leeg. Of we niet beter eerst haar speen aan hadden kunnen bieden? Geloof me, daar was ik vanaf half 3 al druk mee bezig maar ook ik geef ooit op en dat is ’s nachts over het algemeen sneller als in de ochtend ;).

Geen idee waarom

Geen idee waarom mijn baby niet wil slapen, maar ik heb het idee dat het verzetten van de klok haar niet echt geholpen heeft in haar ritme. Eerlijk gezegd vind ik het allemaal ook wel achterhaald. Donker wordt het toch wel en ik snap bij iedere keer verzetten nou niet of het is om een uur langer licht in de avond of ochtend te creëren. Wellicht mijn desinteresse voor het hele gebeuren en sinds mijn dochtertje er is heb ik er ook eigenlijk pas echt last van. Eigenlijk meer omdat zij er dus last van lijkt te hebben.

baby wil niet slapen, babyblogCompleet ontregelt

Niet alleen haar nacht is nu ontregelt maar de complete dag! Na de eerste fles heeft ze iets meer entertainment (zoals ik het maar noem) nodig om weer moe genoeg te zijn om te kunnen gaan slapen. Nou snap ik heus wel dat ze meer wakker zijn naarmate ze ouder worden, maar een kind van drie maanden oud dat meent vanaf 11 uur wakker te moeten zijn is wel wat overdreven lijkt me. In de kinderwagen moest ik genoegen nemen met een hazenslaapje van drie kwartier en in de avond kon ik op mijn kop gaan staan maar mevrouw vertikte het om te slapen.

Speen erin, speen eruit

Ze moppert en moppert en moppert. Ik liet haar vlot een kwartier doen en toen was ik het zelf beu, hop naar boven en speen terug. Dan sta ik op haar kamer boven haar bedje, speen erin zonder wat te zeggen en wil vertrekken.. haar hoofd draait, ze kijkt me aan, spuugt haar speen uit en begint me gewoon uit te lachen. Het ergste is dat ik zelf in de lach schiet waardoor het natuurlijk allemaal nog grappiger wordt voor haar. Vreselijk! Ik probeer boos te kijken maar het lukt gewoon niet. Wat een portret! Ik zie dat ze doodmoe is, maar vechten tegen de slaap zal ze.

Ik stop haar opnieuw in, aai over haar hoofdje en houdt haar speen tegen.. haar ogen draaien weg en ik lijk het te gaan winnen. Zachtjes naar beneden, zit net op de bank… kassa! mijn baby wil niet slapen

Gezellig bij mama op schoot

Na een uur traplopen (bye bye zwangerschapskilo’s dat dan weer wel) opgegeven, baby uit bed en in de box. Dekentje erbij, speen erbij, knuffel erbij maar wederom geen succes. In haar ‘nestje’ op de bank erbij dan maar, mevrouw vindt alles wel grappig. Het zweet staat op mijn voorhoofd en mijn geduld raakt aardig op, maar de aanhouder wint is het gezegde en ik zal verdorie winnen!

Uiteindelijk madame op schoot genomen voor de televisie, lekker pedagogisch verantwoord i know maar ik was er klaar mee.  Speen vasthouden, wat wiegen en ondertussen proberen televisie te kijken. En dan opeens voel ik alles in mijn armen slap worden.. ik kijk naar beneden en warempel het slaapt! Op schoot notabene, iets wat mevrouw al tijden niet meer gezellig vindt als ze niet rechtop mag zitten. Ik verrekte van de dorst, moest eigenlijk plassen en had nog twee happen van mijn avondeten op de salontafel staan maar dat nam ik voor lief. Ze sliep! Ik had gewonnen!

Inbakerslaapzak

De volgende dag helaas hetzelfde gevecht overdag. Na een aantal lachbuien, aaien over de bol en ‘boos’ toespreken heb ik een inbakerslaapzak voor de dag gehaald. Mijn laatste redmiddel. Ben er zelf niet zo’n voorstander van ook al weet ik dat het niet zielig is, het ziet er gewoon zo sneu uit en ze heeft nou eenmaal graag haar knuffel vast. Eenmaal ingebakerd terug in bed gelegd. Haar speen aangeboden en over haar hoofdje geaaid en binnen vijf minuten was mevrouw vertrokken.

Had ik dat maar eerder gedaan?! Helaas bied het geen garantie voor de toekomst.

Tips om een baby in slaap te krijgen

Iemand wellicht nog meer tips om mijn baby in slaap te krijgen? Scheelt me misschien voor morgen weer wat treden traplopen en het is nooit verkeerd om mijn optiepakket uit te breiden, want ik heb zo’n vermoeden dat mevrouw soms resistent raakt voor sommige aanpakken 😉

Misschien helpen deze doorslaaptips >>

Lees ook: gebroken nachten – please let me sleep! >>

baby wil niet slapen, babyblog

Mijn baby wil niet slapen
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...