Wasbare luier: heb jij ze al voor jouw baby?

25 februari 2021

Wasbare luiers worden de laatste tijd steeds populairder. Wat is een wasbare luier en hoe werkt het nou precies? Waar bestaat het uit? En, wat doe je met de ontlasting? In dit artikel proberen we antwoord te geven op deze vragen, maar delen we ook de belangrijkste voordelen van wasbare luiers ten opzichte van wegwerpluiers. Lees je verder?

Wat is een wasbare luier?

Als je eenmaal een beetje hebt rondgekeken naar het aanbod luiers, dan kom je er al snel achter dat er veel is om uit te kiezen. Veruit de meest bekende luier is toch wel de wegwerpluier. Je kent ze wel, de luiers die ook gebruikt worden om luiertaarten mee te maken op babyshowers. Enfin, deze luiers zijn niet goedkoop. Luiers in het algemeen zijn niet goedkoop, zeker niet als je voor een A-merk kiest. A-merk wegwerpluiers worden dan ook massaal ingeslagen, als ze in de aanbieding zijn bij de drogisterij.

Een mooi en duurzaam alternatief van de wegwerpluier is de wasbare luier. Denk nu niet direct aan een hoop gedoe en geklieder, want je gooit deze luiers niet met ontlasting in de wasmachine. We kunnen dus wel stellen dat deze luiers een flinke metamorfose hebben ondergaan de afgelopen jaren. Deze luiers hebben namelijk een speciaal inlegvel wat de ontlasting opvangt. Je kunt dit inlegvel nadien weggooien (of doorspoelen in het toilet), en vervangen voor een nieuw inlegvel. De vocht wordt opgevangen door de luier die je vervolgens wel kunt wassen. 

Goed voor het milieu en sneller zindelijk

Wasbare luiers zijn niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Ze zijn namelijk een stuk minder belastend voor het milieu, omdat je veel minder luiers nodig hebt dan de welbekende wegwerpluiers. Dit zit zo. Waar er gemiddeld 6000 wegwerpluiers aan te pas komen voordat een kindje zindelijk is, heb je slechts 24 wasbare luiers nodig om hetzelfde resultaat te boeken. Sterker nog, wasbare luiers zorgen er zelfs voor dat je kind eerder zindelijk wordt. Het kindje krijgt namelijk eerder natte billetjes waardoor ze sneller doorhebben wat er gebeurt. Dit zal de ontwikkeling van de zindelijkheid ten goede komen. Twijfel je nog of wasbare luiers iets voor jouw kleintje is? Overweeg dan een wasbare luiers proefpakket te bestellen. Zo kun je een algemene en goede indruk krijgen van de kwaliteit!

Beter voor de billetjes

Nog een ander groot voordeel is dat wasbare luiers veel vriendelijker zijn voor de billetjes van je baby. Waar de huismerk of A-merk wegwerpluiers een heleboel chemicaliën bevatten, is dit bij een wasbare luier niet het geval. De wasbare luier is een ecologisch alternatief. De kans op billenuitslag wordt namelijk ontzettend klein door de natuurlijke materialen (lees: biologisch katoen of bamboe) waar een wasbare luier van is gemaakt.

Fotocredits : 
Fotografie: VI-Photography - Jouw geboortefotograaf
Model: Veganwifey.com
Luier: Ultrafit mini popolini

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

salted-stories-badpak_768x768_124509

Salted Stories – Voor avonturen op het strand

Dit is Salted Stories! Een nieuw UPF 50+ badmodemerk voor kinderen en volwassenen. Twinning met het hele gezin in deze...
bee4380a71833b1ce7735348be3abc0d

Elvie lanceert nieuwe SmartRhythm technologie om melkproductie te optimaliseren

Elvie introduceert een nieuwe app-functie voor ’s werelds toonaangevende, bekroonde en meest stille borstkolf op de markt, de Elvie Pump. Elvie ontwikkelt...
IMG_3762

Van luier naar het potje met de oefenbroekjes van Zoocchini

De stap naar het potje is altijd spannend, zowel voor het kind als voor de ouder. Ergens ben je toch...