Waarom, waarom, waarom…

25 maart 2019

Waarom vraagt mijn zoontje me de oren van het hoofd? Tja, daar zeg ik het zelf ook “WAAROM”. Waar komt toch die waarom vraag vandaan bij peuters?

Lees ook: de waarom fase bij peuters >>

Waarom vraag

Waarom moet ik al naar bed? Waarom moet ik ik mijn tandenpoetsen? Waarom moet ik mijn bord leegeten? Het blijft maar doorgaan bij die kleine peuter van me. Hij is 3 jaar en wil echt het naadje van de kous weten bij alles en nog wat. En eerlijk gezegd raakt mijn geduld wel eens op en negeer ik zijn vragen.

Waarom fase is goed voor de ontwikkeling

Bij navraag bij andere moeders blijkt dat wel meer peuters deze waarom vraag veelvuldig stellen. En dat is maar goed ook, want zo leert hij de wereld om zich heen beter te begrijpen. Hij is gewoon leergierig en nieuwsgierig naar alles wat er om hem heen gebeurt, leeft en speelt. Eigenlijk heel mooi. En helemaal dat hij jou hierbij nodig heeft en jij hem kunt helpen met alle antwoorden. Tot op zekere hoogte natuurlijk 😉 maar dan GOOGLEN we het antwoord toch gewoon!

Zit jouw kleintje ook in de waarom fase? En stelt hij ook zoveel waarom vragen? Waarom, waarom, waarom …

Blog: Mijn zoon is geen stoere jongen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....
Ontwerp-zonder-titel-1

Gaat jouw kind straks tot de Indoor generatie behoren?

Er zijn veel verschillen in de manier waarop onze kinderen opgroeien in vergelijking met vroeger. Eén van de belangrijkste verschillen...
image

Toenemende armoede in Nederland leidt tot tekort babypakketten

Er is een landelijk tekort aan babypakketten voor baby’s die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen, die gezinnen in armoede...