Voorlezen met Peppa Pig

28 september 2021

Voorlezen is iets wat wij heel belangrijk en gezellig vinden. Iedere avond mag Saar een boekje uitkiezen van de boekenplank en gaan we er fijn voor zitten. 

Voorlezen voor kleine kinderen

Iedere avond lezen we een boekje voor aan Saar. Het is een feestje om dit samen te doen en stiekem gebruiken we deze voorleestijd ook wel eens als leermomenten of als voorbereiding op bepaalde gebeurtenissen. We lezen dan boekjes die gaan over bijvoorbeeld op het potje plassen of naar de tandarts gaan. We benoemen alles wat we voorbij zien komen en maken er een leuk moment van, het sluit lekker de dag af en dit is dan ook echt even haar eigen tijd. 

Onlangs kregen wij een Peppa Pig pakket met leuke Peppa Pig boekjes en een Peppa Pig dekbedovertrek. Dit was een schot in de roos! De filmpjes vindt ze geweldig en geven haar ook veel herkenning. Dit vonden we ook meteen terug in de boeken. Alledaagse dingen zoals tanden poetsen, verkleden en school komen in deze boekjes voorbij. Hierbij maken we dan ook echt tijd om onderwerpen te bespreken en aan te wijzen door middel van de plaatjes in de boeken. Zo is het duidelijk voor je kindje en kun je dingen goed uitleggen. Echt een aanrader om te doen!

voorlezen aan kleine kinderen, peppa pig, peppa pig boekjes, voorlezen is belangrijk voor kinderen

Maak alledaagse dingen bespreekbaar

En laat Saar nu net in de fase zitten ik ben 2 en ik zeg heel vaak nee…

Tanden poetsen kan het grootste drama zijn maar met een voorbeeld als Peppa Pig poetst ze maar al te trots haar tanden voor het boek, ideaal dus om peuterpuber momenten voor te zijn. Peppa Pig kan helpen om deze alledaagse dingen bespreekbaar te maken voor jou en je kleintje. 

lezen met peppa,  voorlezen met peppa, kinderboekjes

Leuke Peppa Pig boekjes en dekbedovertrek

Over Peppa Pig

Peppa is een lief klein varkentje dat samenwoont met haar jongere broer George, Mamma Big en Pappa Big. Peppa laat alledaagse situaties zien die kleine kinderen erg bekend voorkomen. Peppa’s favoriete bezigheden zijn spelletjes spelen, verkleden, dagjes uit en springen in modderige plassen. Haar avonturen eindigen altijd met een luid gelach!

Hoe leuk zijn deze om te geven, vooral nu december eraan zit te komen. Je kunt ze HIER scoren.
 
TIP: maak je voorlezen leuk

Kiekeboe: bekijk Vienna onder dit leuke dekbed

TIP: maak voorlezen leuk

Het is super belangrijk dat je kindje het voorlezen leuk vindt. Zo zal ze zelf ook eerder een boekje gaan lezen wat natuurlijk weer goed is voor haar ontwikkeling. Ook zal later het lezen haar ook makkelijker afgaan en een grotere woordenschat opbouwen.

Met deze tips wordt voorlezen leuk!

  • Door het inplannen van vaste voorlees momenten creëer je een routine.
  • Lees liever vaker per dag kort voor dan één keer lang.
  • Werk met een beloningssysteem; download de Peppa Pig beloningskaart
  • Maak er een gezellig lees en klets moment van. Zo maak je dingen bespreekbaar en heb je echt even tijd voor elkaar.
  • Zorg dat je boekjes in huis hebt die je kindje aanspreken of wordt (gratis) lid van de bibliotheek.
peuterkamer meisje, peppa pig kamertje, peppa pig boekjes, peppa pig dekbedovertrek, voorlezen

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...