Jongen of meisje.. heb je stiekem een voorkeur?

2 april 2017

Wauw: je bent in verwachting. Wat is dat prachtig! Je hebt meteen allerlei beelden in je hoofd hoe jouw gezin er uit komt te zien. De namen heb je misschien al bedacht, voor zowel een meisje als een jongen. Je ziet jezelf al helemaal door de winkelstraat lopen met een schattig meisje met leuke staartjes en een roze babyjurkje. Of zie je je juist langs de voetballijn staan om jouw zoontje aan te moedigen. Het kan zo zijn dat je voorkeur jongen of meisje hebt voor het geslacht van je baby.

Als je baby maar gezond is…

“Als het maar gezond is”, is een uitspraak die je van veel mensen hoort. Maar stiekem hebben sommige ouders wel een voorkeur, alleen durven ze dit niet uit te spreken. Daar kun je verschillende redenen voor hebben. Ik was er van overtuigd dat ik een meisje zou krijgen. In mijn familie zijn alleen maar meisjes, dus ik dacht dat de kans wel heel groot zou zijn dat dit bij ons ook zo zou zijn. Of dit nou daadwerkelijk mijn voorkeur had, weet ik niet. Misschien wel in het onderbewust zijn.

Bekijk hier de favoriete babynamen 2020 >>

Voorkeur jongen of meisje?

Mijn man zei: ‘Ik denk dat een vrouw altijd een voorkeur heeft voor een meisje en een man voor een jongen’. Ik weet nog wel dat wij hoorde dat we een jongen kregen. Ik zei daarna tegen mijn man: ‘Ik ben heel erg blij, maar ik moet even wennen aan een jongen. Nu moet ik op eens auto’s en voetballen leuk gaan vinden’. Het was alleen een kwestie van wennen, zeker omdat ik met alleen maar meiden ben opgegroeid. Na een dag was ik ook alweer helemaal gewend, ik ben meteen jongenskleding gaan uitzoeken en spullen gaan bestellen voor de kinderkamer. En nu hij er is, vind ik het ook fantastisch. Veel mensen om mij heen vinden mij ook een jongensmoeder. Ik had geen idee van te voren, maar zo leer je ook jezelf een beetje beter kennen. Dat is ook wel prettig en over een paar jaar sta ik vol trots langs de voetballijn om mijn kleine mannetje aan te moedigen.

Het aankleden van een jongen óf een meisje is voor beide eigenlijk super leuk. Daarom hebben wij de leukste baby jongenskleding en baby meisjeskleding inspiratie tips voor jou gemaakt. Heb je nu nog een voorkeur?

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...