Wanneer koop je een voedingsBH?

27 november 2020

Tijdens de borstvoedingsperiode dragen veel vrouwen een voedingsBH. Deze BH maakt het geven van borstvoeding gemakkelijker. De voedingsBH heeft namelijk een cup die aan de voorkant gemakkelijk te openen is, zonder dat de BH ondersteuning verliest. Verder heeft een voedingsBH geen naden die over de tepels lopen. Dit zou irritaties opleveren omdat de tepels vaak erg gevoelig zijn in de borstvoedingsperiode.

Samen met Annadiva Lingerie & Badmode hebben wij tips opgesteld zodat jij de perfecte voedingsBH aan kan schaffen!

Wanneer koop je een voedingsBH?

Wij raden aan een voedingsBH pas in de eerste week na de bevalling aan te schaffen. Dit is namelijk de periode waarin je stuwing krijgt, wat ervoor zorgt dat je borsten gemiddeld nog een hele cupmaat toenemen. Wil je nou goed voorbereid zijn en die voedingsBH toch al in je kast hebben liggen wanneer je gaat bevallen, dan raden wij aan de voedingBH rond de 36e week van je zwangerschap te kopen. Vaak is er een ruim retourbeleid op voedingsBH’s, zodat je de BH altijd kan omruilen mocht het na je zwangerschap net meer passen. Check dit wel altijd even!

Annadiva, voedingsbh, voedings BH, Babylabel, zwangerschaps lingerie

Kies de juiste maat

Een voedingsBH moet je nooit in je ’normale bh-maat’ aanschaffen. Meet jezelf op of ga naar een lingeriewinkel om je op te laten meten. Je zult merken dat zowel je cupmaat als je omvangsmaat zijn toegenomen. Ga je rond de 36e week van je zwangerschap een voedingsBH aanschaffen? Kies dan een BH met de omvangsmaat die je op het moment van meten hebt, maar neem voor de cupmaat één hele maat groter. Meet je dus in de 36e week een maat 80D, bestel dan een 80E. Het is echt belangrijk de juiste cupmaat aan te schaffen. Je borsten zijn zeker in het begin erg gevoelig, waardoor een te strakke BH erg oncomfortabel is en zelfs pijn kan doen. Bovendien kan een knellende BH de melkkanaaltjes verstoppen, wat kan leiden tot een borstontsteking.

BH met of zonder beugel?

Er bestaan zowel voedingsBH’s met als zonder beugel. Voor vrouwen met grotere cupmaten is het voor de extra steun fijner om een beugelBH te dragen. Dit kan ook prima, omdat de beugels in voedingsBH’s flexibel zijn en zacht zijn weggewerkt in de stof. In de eerste week na de bevalling, als je borsten erg gezwollen zijn, raden wij je echter aan om toch te kiezen voor een BH zonder beugels. De druk van een beugel kan in deze periode al snel zorgen voor een borstontsteking. Wanneer de stuwing over is kan je gerust overstappen naar een voedingsBH met beugels.

Vergeet niet nadat je gestopt bent met borstvoeding en geen voedingsBH’s meer nodig hebt, een fijn setje aan te schaffen! Ga naar de winkel om je maat opnieuw te laten opmeten omdat je lichaam best wel veranderd kan zijn.

 

LEES OOK:

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...