Vliegen met kids + tips

16 februari 2023

Eindelijk, vakantie! Je kent dat gevoel vast wel dat je uitkijkt naar je vakantie maar dat het dan nog zolang duurt? Nou ik telde ook de weken en dagen af. Veel online gezocht naar de beste tips voor vliegen met kids en uiteindelijk hebben wij ook maar een dotje gedaan. Maar ik ga toch enkele tips met jullie delen.

Lees ook; Op vakantie met je baby, dit moet je weten..

De Reis

Ik zag echt mega op tegen de vliegreis, want ons Maé is geen meisje wat graag stil zit. Ze is graag in de weer en doet graag haar eigen ding en laat dat nu net iets zijn wat je niet kan in een vliegtuig. Wij hebben zelf gekozen om de dag voor vertrek te slapen in een hotel. Wij hebben gekozen om bij van der valk te gaan overnachten. Dit is dicht bij Schiphol en je wordt met een busje ook gebracht naar de luchthaven. Wij moesten ook redelijk vroeg weg zagen het niet zitten om de meisjes wakker te maken want eenmaal wakker gaan ze toch minder snel weer slapen. En om te voorkomen dat ze overprikkeld al het vliegtuig in gingen was dit een ideale oplossing!

Eten, eten & nog eens eten.

Verder is mijn tip dus echt: NEEM ETEN MEE! Ik heb de bewaarbakjes van Hegen gebruikt, deze zijn luchtdicht en zo blijft het fruit en andere snacks die mee wilt nemen lekker vers. Zo had ik bijvoorbeeld bakjes met druiven gevuld en met appel, maar ook bakjes met chips en koekjes. Ik koos niet alleen maar voor gezond want daar zijn ze natuurlijk snel op uitgekeken. Verder heb ik geluk gehad want ik had de flessen van de meisjes gevuld en had ik pakjes drinken bij mij, deze hebben ze niet eruit gehaald bij de controle. Wil natuurlijk niet zeggen dat ze dit niet altijd doen. Wellicht hebben wij net geluk gehad.

Lees ook; Eerste keer vliegen met onze dochter

Mijn ultieme uitkomst!

Verder werkten de tablet echt als een uitkomst en een lifesaver in het vliegtuig want deze hebben wij volgezet met filmpjes en liedjes zodat ze in elk geval soms ook afleiding hadden. Maar ook een tas vol kleurtjes en kleurboeken doen het goed. Voor Maé vond ik het wel wat lastiger want die wilt gewoon echt nog spelen en die heeft helemaal geen interesse in de tablet dus had ik de koffer volgedaan met haar toettoet auto’s en wat speelgoed waar ze op kon knagen haha! Verder heb ik haar lekker laten spelen in het gangpad en heb ik tig rondjes gelopen met haar in de draagzak. Dit is denk ik wel echt mijn redding geweest want iedereen kent dit wel een huilend kind op de arm van de ouder. Op een gegeven moment word je hier ook zelf moedeloos van als ouder en tja je kan al geen kant op, laat staan dat je met een huilde baby wilt blijven zitten. Ik heb Maé dus in de draagzak gedaan en ben dus door het vliegtuig gaan lopen en heb staan wiegen. Niet dat ze ging slapen maar ze was wel stil. En zelf kreeg ik geen lamme arm en kon ik het ook redelijk volhouden.

Hier enkele tips op een rijtje:

  • Neem genoeg eten mee, en doe dit in bewaarbakjes
  • Knijpfruit! Handig bij het opstijgen & dalen.
  • Tablet vol met filmpjes en liedjes.
  • Neem een draagzak mee.
  • Maak een tas met kleurtjes, kleurboeken of spelletjes.
  • Neem genoeg speelgoed mee wat geluid maakt.
  • Eventueel een tut, of laat ze drinken bij het dalen.

GOUDEN TIP; TREK JE NIKS VAN DE MENSEN ROND JE HEEN AAN.

Wij hebben ook maar een dotje gedaan maar bij ons werkte het wel mee dat er redelijk wat leuke en gezellige mensen in het vliegtuig zaten en wij met een gezelschap op vakantie gingen dus die pakte ze soms ook even over. Tuurlijk zaten er ook zuurpruimen in het vliegtuig, en ik voelde mezelf dan heel schuldig. Maar eerlijk trek er niks van aan, vaak voelen die kids dit aan en wordt het alleen maar erger. En ook die leuke gedachtes die ik had en dus vaak gedacht heb; waarom deed ik dit ook alweer? Waarom ga ik vliegen met kids?

Achja een voordeel ik was heel de reis ook weer vergeten toen ik de zon op m’n gezicht voelde!

Lees ook; Op vakantie met een baby, dit moet je meenemen…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...