Vier handen op 1 buik: “Stress is niet goed voor een baby, dus dan kan ik beter blijven roken”.

20 januari 2017

Afgelopen dinsdag werd er weer een nieuwe ‘Vier handen op 1 buik’ uitgezonden. En ook deze aflevering heeft veel bij de kijkers los gemaakt.

Onder begeleiding van jeugdzorg

Brenda (16 jaar) wordt begeleid door musicalster Bettina Holwerda. Brenda is ongepland zwanger van haar 29-jarige vriend Bart. Beiden wonen in een instelling. Brenda vanwege een heftige jeugd en is al vroeg uit huis geplaatst en Bart omdat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft. Nu Brenda is verwachting is moet zij ook nog haar woning uit, omdat het geen geschikte plek is voor haar en haar kindje. Ze wordt verzocht om naar een moeder en kind huis te gaan, maar dat is iets wat ze absoluut niet wil. Ze wil het liefst een huisje samen met haar vriend. Bettina komt erachter dat het een complexe situatie is.

Hij is vrijwel onvruchtbaar

Ze hebben geen beschermede seks gehad, dus is ongepland zwanger niet helemaal waar. Maar volgens het stel wel: “Hij is vrijwel onvruchtbaar”, vertelt Brenda over haar vriend. Bart voegt daar nog aan toe dat het 99,9% zeker is dat hij geen kinderen kan krijgen. Later geeft hij aan dat hij meerdere exen zwanger heeft gemaakt, maar dat zij elke keer een miskraam kregen. Dan is dat nog niet eens alles.

Moeder kind huis

Ze hebben allebei geen werk, roken erop los en moeten dus hun woning uit. Samen met Bettina gaat zij kijken bij een moeder kind huis, maar achteraf wil ze er toch niet heen. Totdat jeugdzorg bepaalt dat zij naar een moeder kind huis moet en dit dus haar laatste kans is om vrijwillig naar een open instelling te verhuizen, in plaats van gesloten. Het meest bang is zij dat haar kindje direct bij haar wordt afgenomen. Brenda beslist uiteindelijk om naar de open instelling te gaan, waar Bart elke dag over de vloer mag komen en mag slapen in een caravan op het terrein. Uiteindelijk wordt Deliah gezond geboren en mag Deliah bij haar blijven in het moeder kind huis. De voogdij ligt alleen niet bij haar en dat zit haar dwars: “Als ik 18 ben wil ik de voogdij aanvragen en samenwonen met Bart. Ik wil verder met mijn opleiding, werk en alles op een rijtje krijgen”.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...