Verjaardag vieren in Corona periode. Hoe gaan wij dat doen?

22 januari 2021

Vienna wordt 7 februari alweer 2 jaar, wat gaat het toch ongelooflijk snel. Zo mini als ze was, zo groot is ze nu. En hoe wij haar verjaardag gaan vieren in deze Corona periode? Nou dat wordt klein, gespreid over een paar dagen en heel selectief mensen kiezen die je wilt ontvangen. Ik wil wel iets organiseren dus dat doen wij ook.

Drive in verjaardag

En hoe wij het gaan vieren? Nou dat wordt klein, gespreid en heel selectief mensen kiezen die je wilt ontvangen. Ik wil wel iets organiseren dus dat hebben wij ook gedaan.

Wij zouden eerst de verjaardag over 3 dagen verdelen. Alleen zijn er nieuwe maatregelen gekomen en we mogen nu nog maar 1 persoon per dag ontvangen dus hebben wij alles veranderd en hebben nu besloten er een “drive in verjaardag” van te maken.

Wij gaan nu de voortuin omtoveren tot een klein feestje en zo kan iedereen tussen 14:00 & 16:00 een taartje met wat te drinken op komen halen. Ondanks dat Vienna het misschien nog niet begrijp dat ze jarig is en dat ze überhaupt een feestje krijgt.

Vind ik het heel belangrijk dat ze wel haar feestje krijgt. Ik zou het ook heel rot vinden als ik dit van haar af zou moeten pakken. En dat is dan ook echt meer voor mijn eigen gevoel. Tuurlijk hadden wij het zelf ook graag anders gezien en hadden wij graag een groot feest willen geven. Zoals een verjaardag ook moet zijn.

Maar aan de andere kant is het ook wel heel erg leuk want zo krijgt ze ook de een op een aandacht. En ik denk dat dit ook leuker voor haar is en niet iedereen tegelijk.

verjaardag vieren, verjaardag vieren in coronatijd, 2 jaar, verjaardag 2 jaar, kinderfeest 2 jaar, 2 jaar ballon, folie ballon 2 jaar

Taart, slingers en cadeau

Gelukkig heb ik haar taart, slingers en cadeau al besteld dus ik ben party ready. De verjaardagsfoto is gemaakt en heb het dit jaar ook simpel gehouden. Stil zitten zat er niet in en alles wat ik wilde maken lukte niet. Maar is ook helemaal prima. Elke foto die ik van haar maak ben ik blij mee.

Vorig jaar had ik er zelf een gemaakt met dat ze lekker in de taart kon slaan en lekker kon viezerikken. Echt alles zat onder en het was een hele ondernemen om een juiste foto te maken. 

Verjaardagscadeau

Wij zouden dit jaar voor een leuke thema taart van Maya de bij gaan, alleen doordat de maatregelen zijn aangescherpt heb ik gekozen om cupcakes te laten maken, zodat wij deze gemakkelijk aan de gasten mee kunnen geven.

En als cadeautje hebben wij de vtech ijskar besteld. Zo benieuwd wat ze hiervan gaat vinden. Hebben jullie dat soms niet; dat je denkt “ pfjoe wat ga ik ze nu eens geven? Ze hebben al zoveel! “ nou dat moment had ik nu ook.

Ik wist niet wat wij voor haar konden konden kopen want ze heeft al veel speelgoed en speelt ook heel graag met de klorofill magische boom. Ik heb daarom ook besloten om aanvulling te vragen zodat ze extra speelsetjes ervan heeft. Hiervan weet ik namelijk zeker dat ze er veel mee gaat spelen. Cadeau tips zijn natuurlijk altijd welkom. 

Traktatie

Zo had ik ook een leuke traktatie verzonnen, maar helaas is alles nog dicht en kan Vienna niet trakteren op het schooltje. Hier baal ik wel onwijs van. Vorig jaar had ik joki toetjes gemaakt. Ik had de neus van joki uitgeknipt en er een danoontje doorheen gestopt! Dit is trouwens een hele leuke traktatie voor kindjes, want iedere kindje lust wel danoontjes. Jeroen heeft toen zelfs nog een apart danoontje gemaakt omdat een andere kindje het niet mocht. 

Extra feestje

Op de opvang waar Vienna zit doen ze het ook zo leuk! Ze had toen een mooie muts gekregen en ik weet nog goed dat ze die dag in hun pyjama mochten komen. Dit was toen een thema. Zo leuk. Ook kreeg ze toen leuke speeltjes voor in bad en mocht ze een boekje uitzoeken om te lezen. Ook worden er altijd foto’s gemaakt en er wordt gewoon echt aandacht aan besteed. Ach wellicht dat het volgend jaar allemaal weer kan…

verjaardag vieren, verjaardag vieren in coronatijd, 2 jaar, verjaardag 2 jaar, kinderfeest 2 jaar, kind 2 jaar

LEES OOK:

kind 2 jaar, verjaardag 2 jaar, verjaardag vieren, verjaardag vieren in corona periode

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...