Verhuizen met een kleintje

24 oktober 2020

In 2016 kregen wij de sleutel van onze nieuwbouwwoning. Van een klein appartementje op drie hoog verhuisden we naar een ruime eengezinswoning met tuin, dakterras en meer dan genoeg kamers. Vier jaar hebben wij hier met enorm veel plezier gewoond. In dat huis zijn wij gegroeid tot een gezin en heeft het eerste levensjaar van Morris zich grotendeels afgespeeld. De komst van Morris veranderde echter onze kijk op eigenlijk alles in de omgeving. Tijd voor de volgende stap dus!

Verhuizen met een kleintje

Omdat wij absoluut niet met tegenzin in het oude huis woonden waren wij uiterst kritisch over de eventuele nieuwe woning. We hebben enorm veel woningen bekeken tot wij uiteindelijk onze droomwoning vonden. Aan alle eisen, ( en geloof me mijn lijstje was lang ) werd voldaan. Verder klopte ook het ‘gevoel’ meteen bij dit huis en wat waren we blij dat eind mei ons bod geaccepteerd werd.

Huis te koop

Eind juni ging ons oude huis op funda en hebben wij twee weken lang veel kijkers gehad. Deze periode hebben wij als best stressvol ervaren. Een huis tot in de puntjes netjes houden met een kind van bijna één, het heen en weer gezeul vanwege kijkers en de spanning of we zouden verkopen hebben voor aardig wat tranen gezorgd.

Bijzonder: een geboortekist vol herinneringen >>

Hoe blij ik ook was met de aankoop van ons nieuwe huis toch had ik moeite om het vertrouwde achter te laten. Tot een van mijn beste vriendinnen zie dat een huis maar een huis is en de herinneringen neem je me. Ons huis was binnen drie weken verkocht en vanaf toen kon ik pas echt uitkijken naar de verhuizing.

verhuizen met een kleintje, nieuw huis, babykamer jongen, peuterkamer jongen

Klussen

Vier weken voordat wij uit ons oude huis moesten kregen we de sleutel van het nieuwe huis. Naast een nieuwe vloer op de begane grond en tweede verdieping, schilderen op elke verdieping en een toiletrenovatie stonden er geen grote klussen op de agenda. Het lukte niet om de tweede verdieping gereed te krijgen maar dit stond ook niet bovenaan het lijstje.

verhuizen met een kleintje, nieuw huis, peuterkamer, peuterkamer jongen

Wennen aan het nieuwe huis

Morris was de eerste week in het nieuwe huis heel erg hangerig. Zodra een van ons uit het zicht verdween waren er dikke tranen en echt verdriet. Gelukkig waren wij zowel Lex als ik een week vrij en zo konden we allemaal rustig wennen aan de nieuwe omgeving. Ondertussen heeft Morris de buren al om zijn vingertjes gewonden, het buurmeisje al voor zijn karretje gespannen en geniet hij volop van de speeltuin voor onze oprit.

klussen met peuters, klussen nieuw huis

Verder heeft hij zich ontpopt tot kleine klusjesman. Naast een eigen werkbankje ( gekregen van een lieve collega ) heeft hij een boor waar hij de hele dag mee rondloopt en aan het ‘boren’ is. De hamer van zijn hamerbankje hebben wij afgepakt want dat werd te gevaarlijk.

Ontelbaar veel klussen nog te doen

Er liggen nog ontelbaar veel klusjes te wachten. Van lampen ophangen tot het uitzoeken van een nieuwe eettafel, van de plinten plakken tot een kattenluik regelen en de lijst wordt alsmaar langer. Toch voelt dit huis vanaf het moment dat we hier wonen als thuis en hebben we nog geen seconde spijt gehad van ons besluit.

Inspiratie: jongenskamer stylen en inrichten >>

verhuizen met een kleintje, nieuw huis, peuterkamer, peuterkamer jongen
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...