Veiligheid gaat boven alles!

8 november 2022

Joepie, je kleintje heeft zijn eerste stapjes gezet! Superleuk dat deze fase van ontdekken is aangebroken maar je kindje kan nu ook ineens bij veel meer dingen komen. Is jouw huis veilig voor die kleine grijpgrage handjes? Veiligheid gaat boven alles dus lees mee met enkele tips om jouw huis kindveilig te maken..

Tips voor veiligheid

Bekijk in alle ruimtes van je huis of er geen stopcontacten onder 150 cm zitten. Is dit wel het geval, zorg dan dat je hier een beveiliging in doet, zodat je kindje er niets in kan stoppen. Op de meubels met scherpe hoeken bevestig je het beste een paar hoekbeschermers en bekijk of grote kasten niet om kunnen vallen wanneer je kleintje zich hieraan op probeert te trekken. Heb je veel planten in huis op lage hoogte, kijk dan of deze niet giftig of stekelig zijn.

Keuken

Berg scherpe voorwerpen als messen en scharen goed op, je kindje kan zich hier gemakkelijk aan verwonden. Op de keukenkastjes kun je het beste veiligheidssloten plaatsen, dan weet je zeker dat je kleintje er niet in kan. Berg schoonmaakmiddelen et cetera goed op, je kindje stopt namelijk alles in zijn mond! Let met koken op dat je pannensteel nooit buiten het fornuis uitsteekt, zodat het er niet afgetrokken kan worden. Plaats daarnaast elektrische apparaten buiten het bereik van je kind, zodat ze niet aan de snoeren kunnen trekken. Blijf bij het koken altijd je kind in de gaten houden dat het niet zijn of haar handjes op de kookplaat kan leggen.

Tijdens het eten

Het beste gebruik je geen tafelkleed op je tafel; kinderen zijn geneigd hier aan te trekken en zouden zo van alles over zich heen kunnen krijgen. Leg scherpe messen ver genoeg op tafel zodat je kindje er niet bij kan en geef hem of haar zelf speciaal kinderbestek en servies wat niet scherp is of kapot kan vallen.

Badkamer

Het allerbelangrijkste in de badkamer is dat je kindje niet bij de kraan kan komen of dat er een beveiliging op zit zoals bij deze Grohe thermostaatkranen, zodat deze nooit te heet kan worden. Ook onder water kan je kindje ernstig verbranden! Wanneer je zelf heet water hebt gebruikt, spoel dit dan altijd even na met koud water. Gebruik in het bad of de douche een antislipmat, zo voorkom je uitglijden en blijf altijd in de buurt van je kind wanneer er water in de buurt is. Er is maar weinig nodig om te kunnen verdrinken!

Slaapkamer

Zet het bedje zo neer dat je kindje vanuit daar niet aan spullen kan komen. Plaats het bedje ook nooit voor of tegen een verwarming of onder het raam en niet in de buurt van loshangende snoeren. Let ook op met gordijnen of klamboes dat je kindje daarin niet verstikt kan raken. Gebruik voor extra veiligheid een babyfoon, zodat je sneller hoort wanneer er iets aan de hand is met je kleintje.

Extra’s

Het is verstandig om in huis een gifwijzer te hebben. Hierop lees je precies wat je moet doen tegen vergiftiging, nadat je kindje iets heeft ingeslikt. Ook een speciale EHBO cursus voor kinderen is aan te raden, zodat je in bepaalde gevallen weet hoe je moet handelen, want bij kleine kinderen geldt: ‘veiligheid gaat boven alles’.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

sos armbandjes bandjes

Veilig op pad met de kids met de SOS armbandjes

Drukke plaatsen bezoeken, ik heb er geen moeite mee maar houdt de kids altijd wel heel goed in de gaten....
Kopie van meisjeskleding

Baby musthaves – Deze spullen zijn super handig!

Er zijn zoveel spullen te verkrijgen voor baby’s maar wat zijn nu echt de baby musthaves. Het allerbelangrijkste is dat...
DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...