Op vakantie met je baby, kies je voor een lange vakantie of weekendje weg?

28 juni 2019

Je kleintje is nu al even bij jullie en je wil graag een paar dagen weg. Een vakantie van twee weken of een stedentrip. Maar ja als je al ziet welke spullen je allemaal nodig hebt voor jouw kleintje als je thuis bent, hoe gaat dit dan als je met vakantie bent? Op vakantie met je baby blijft wel een uitdaging, maar goede voorbereiding is het halve werk.

Lees ook de vakantie ervaring van mama Pauline >>

vakantie met je baby

Lange vakantie met een baby

Als je op een lange vakantie gaat (van ongeveer twee weken of langer) kun je alles goed voorbereiden. De vraag is alleen of je op een plek blijft of dat je meerdere plekken gaat bezoeken. Voor een eerste vakantie met een baby kan het fijn zijn om even op een plek te zijn. Zo heb je alle spullen bij elkaar en kun je er een soort routine voor vinden. Wanneer je op een plek bent, gaat het al snel zoals thuis en heb je voor al je spullen een plek gevonden. Bestemmingen in Europa zijn daar perfect voor. Als je moet vliegen, is het niet al te ver. Zeker als eerste vakantie kan dat nog best wel spannend zijn. Of je kunt gemakkelijk met de auto naar een bestemming. Mijn voorkeur heeft een huisje waar je echt je eigen plek hebt. Daar heb je vaak ook een gasstelletje bijvoorbeeld zodat je gemakkelijk eten kunt klaarmaken.

Checklist & inpaklijst voor jullie vakantie

Weekendje weg met een baby

Een weekendje weg is goed te doen met een kleintje. Je kunt er voor kiezen om naar een leuke plek in Nederland te gaan, maar natuurlijk ook in Europa. Ik ben zelf vorige week in Parijs geweest en ik dacht dat doe ik wel even. Alleen moet je wel even wat meer nadenken voordat je op pad gaat. Je moet zorgen dat je zijn of haar voeding allemaal mee hebt en alle andere spullen die je nodig hebt.

Ik ging bijvoorbeeld ook reizen met de metro en dat was nog wel een uitdaging. Er was daar namelijk geen lift en als je door de poortjes wilde, moest je je wagen in klappen. Gelukkig waren wij met z’n tweeën waardoor het makkelijker ging. Als ik alleen was geweest, had ik toch even goed moeten nadenken hoe ik dit zou gaan doen. Stedentripjes kunnen makkelijk, maar denk van te voren wel goed na over hoe je gaat reizen en wat je allemaal wilt doen, zodat je het programma van jouw kleintje er op kunt aanpassen. Natuurlijk kun je in verschillende steden natuurlijk ook een huisje huren waar je het net zoals thuis kunt maken. Ik zat dit keer in een hotel. Ik had zowel de wagen als een draagzak mee, zodat ik wat flexibeler was.

Welke soort vakantie met je baby heeft jouw voorkeur?

Lees ook: 10x kids vakantie must haves >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...