Papaliefde

29 mei 2019

Dit jaar mag mijn vriend zijn eerste Vaderdag vieren. Vorig jaar heb ik hem met Vaderdag met een kleinigheidje verrast (ik kan dat soort dingen dus niet laten), een romper waar op stond; my mommy is smarter than my daddy. Ik denk dat dit genoeg zegt over de humor in onze relatie 😉

Iets speciaals voor Vaderdag

Toch wil ik dit jaar wat speciaals doen. Ik vind Vaderdag namelijk eens zo belangrijk als Moederdag. Als ik kijk naar de band die ik met mijn vader heb hoop ik van harte dat onze dochter dezelfde band met mijn vriend op gaat bouwen. Ik weet dat ik altijd papa’s kleine meid zal blijven en dat doet me goed. Zijn prinsesje! Mijn vader staat altijd voor me klaar en ik weet dat hij onwijs veel om me geeft zonder dat daar teveel woorden voor nodig zijn.

Papa liefde

Ik merk nu al dat Alessia hetzelfde betekent voor mijn vriend als ik voor mijn vader. En andersom merk ik dat ze intens op hem gesteld is en dat kan ook niet anders! Wij moeders bouwen al een band op met onze kleine hummel in de buik en hebben dus eigenlijk negen maanden voorsprong. Papa moet dit maar opeens allemaal doen als de kleine uit de buik komt en dat lijkt me best moeilijk en apart. Toch leek mijn vriend helemaal geen achterstand te hebben!

Toen Alessia geboren werd was hij meteen papa. Zelfs even papa en mama in één omdat ik het na de bevalling niet meteen makkelijk had (lees mijn voorgaande blogs). Hij deed alles voor Alessia en alles voor mij. Een kanjer dus!

Ik heb met liefde mijn eerste plek afgegeven

Na verloop van tijd raak je meer gewend aan de kleine in huis en kunnen er dingen veranderen, eerste vaderdagmaar Alessia staat nog altijd op nummer 1. Ik heb met liefde mijn eerste plek afgegeven ;).

Wanneer Alessia ’s nachts wakker wordt staat hij zonder commentaar op om even een speentje terug te geven, over haar bolletje te aaien of zelfs een pamper te verschonen. Soms moet ik hem even aanduwen natuurlijk want hij slaapt nu eenmaal vaster dan ik, maar dat accepteert hij en verwacht hij zelfs van mij. Natuurlijk is echt niet altijd alles koek en ei en maken ook wij ruzie over wie haar in bed legt en omkleed na een lange werkdag, maar we komen er altijd wel uit zolang we (vooral ik) maar blijven praten.

Ik kan geen bijzonder vaderdagcadeau vinden..

Hij verdiend dit jaar dus een serieus vaderdagcadeau en dat vind ik dus rete moeilijk! Wat geef je nu aan de vader van je kind? Ik heb een ding met foto’s en aangezien je die tegenwoordig op alles kunt laten afdrukken ben je bij mij snel binnen. Alleen ik heb werkelijk waar geen idee wat ik voor mijn partner moet doen. Ik zie hem namelijk niet met een telefoonhoesje waar zijn dochter op staat naar zijn werk vertrekken en bij klanten zitten en eerlijk gezegd hoeft dit ook helemaal niet van mij. Uiteraard ga ik de knutselskills van Alessia aan de tand voelen, maar een cadeautje hoort erbij vind ik. Honderd dingen hebben de revue gepasseerd maar ik kan nog niet echt een keuze maken.

Ik weet dat mijn vriend waarschijnlijk allang tevreden is met wat hij krijgt en we hebben nooit verwachtingen van elkaar dus in die zin is het makkelijk. Gelukkig heb ik nog even om me erin te verdiepen en any tips are welcome!

Één ding is zeker, er zullen broodkruimels tussen de tenen zitten, er zal een ongeduldige baby druk op bed met haar cadeautje zwaaien en een emo mama 1000 foto’s schieten.

Vader worden is een gunst, vader zijn is een kunst. En mijn vriend heeft verdomd veel verstand van die kunst.

Love you hubby!

vaderdag

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...