online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Zwanger vaccineren tegen corona tijdens de zwangerschap

Published on juli 17th, 2021 | by Sanne

0

Laat jij je vaccineren tegen corona tijdens de zwangerschap?

Tja, een onderwerp waar je eigenlijk niet onderuit komt. Het blijft een gok, want zeg nou eerlijk is er echt veel over bekend? Is het nou echt veilig? Wat weten wij nu eigenlijk van deze corona vaccinatie? En dit zijn eigenlijk niet eens de belangrijkste vragen die door mijn hoofd spelen. Door mijn hoofd speelt vooral de vraag: “ wat doet het met mij en met mijn ongeboren kindje?” een vraag die onbeantwoord blijft voor mijn gevoel. Er zijn veel dingen die je leest, maar ook veel vrouwen die erop tegen zijn. Of het juist helemaal fijn vinden. Laat jij je vaccineren tegen corona tijdens je zwangerschap?

Wat wil ik?

Maar wat wil ik eigenlijk? Wil ik meegaan in wat iedereen wilt of wacht ik tot ze geboren is? Het zijn alleen maar vragen die ik heb en die ik mezelf stel. En eerlijk? Ik kom er niet uit, hoeveel informatie ik ook gevraagd heb en advies. Het is een keuze die ik zelf moet maken, maar die ik dus verdomd lastig vind. Ik ben tegen rommel in mijn lijf, en zeker als ik niet weet wat het effect op de baby is. Nu heb ik wel netjes de 22 weken prik gehaald omdat deze ook geadviseerd werd. Maar hierover is ook meer bekend en bestaat al langer, ze weten dus ook de effecten die het heeft op de baby. En dat vind ik gewoon heel erg belangrijk.

Kan ik me veilig laten vaccineren tegen corona tijdens de zwangerschap

Afgelopen dinsdag mocht ik op zwangerschapscontrole in Rotterdam, en dit was wel een van de vragen die hoog aan mijn lijstje staan. Ik wil mezelf niet zomaar laten vaccineren. Dit komt eigenlijk door wat ik met de vorige zwangerschap heb meegemaakt. Ik voel mezelf nu zo goed en heb het gevoel dat ik heel de wereld aan kan, waarom zou ik dan mezelf laten vaccineren met het gevolg dat het om kan slaan? Maar ik wil ook niet ziek worden, en op de IC belanden. Hier heb ik al eens gelegen en die ervaring wil ik niet nog een keer. Maar het speelde vooral een rol in hoe gaat het met de bevalling? Zijn er dan aanpassingen als ik niet gevaccineerd ben? Kan ik dan wel “normaal” bevallen? Mag mijn partner er wel bij zijn? Moet ik een mondkapje op?

Wat zegt de arts?

Ik stelde mijn vragen aan de arts, en hoe lief en goed bedoeld ook het heeft mij nog steeds niet helemaal overtuigd. Ze heeft mij wel gerust kunnen stellen en de informatie die ze gaf was zeker nuttig. Maar of ik nu kan zeggen JA! Zet die spuit er maar in, nee helaas. En tuurlijk de vrouwen die ziek worden in het laatste trimester zijn er erg aan toe en zijn heel erg ziek. Dit is ook mijn angst..

Ik heb een afspraak staan maar ik weet nog niet zeker of ik zal gaan …

Ook het overzicht wat ik heb gelezen met alle voor en nadelen heb ik goed bekeken en ook hier heb ik mijn bedenkingen bij. En nu zeker wat er allemaal in het nieuws komt, dan weet ik al helemaal niet zeker of het nu wel zin heeft. Want beschermt de vaccinatie wel tegen de nieuwe varianten? Ben ik wel veilig en beschermt met deze vaccinatie? Ik heb wel een afspraak staan en kan er gelukkig nog even over nadenken of ik het door laat gaan, maar de keuze wordt er niet makkelijker op..

Ik ben heel benieuwd of jullie jezelf wel hebben laten vaccineren? Of dat jullie net zo aan het twijfelen zijn als wat ik nu doe…

Lees meer informatie omtrent zwangerschap en vaccineren tegen corona op de site van het RIVM.

vaccineren tegen corona tijdens de zwangerschap, vaccineren tegen corona, corona zwanger en twijfelsGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  baby kleding met korting, korting baby uitzet, korting kinderwagens, korting bugaboo, korting kleertjes.com

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • doopkleding baby, doopkleding, doopfeest, handgemaakte doopkleding, doopjurk, doopjurk baby, doopkleding jongen, doopkleding meisje

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • babystyling, hippe babykleertjes, schatttige babykleertjes, babykleding, hippe baby kleertjes, newborn kleertjes

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • behang babykamer, baybkamerbehang, babybehang, kinderbehang, meisjeskamer, kinderkamer meisje, meisjesbehang, kinderbehangenzo

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages