Laat jij je vaccineren tegen corona tijdens de zwangerschap?

17 juli 2021

Tja, een onderwerp waar je eigenlijk niet onderuit komt. Het blijft een gok, want zeg nou eerlijk is er echt veel over bekend? Is het nou echt veilig? Wat weten wij nu eigenlijk van deze corona vaccinatie? En dit zijn eigenlijk niet eens de belangrijkste vragen die door mijn hoofd spelen. Door mijn hoofd speelt vooral de vraag: “ wat doet het met mij en met mijn ongeboren kindje?” een vraag die onbeantwoord blijft voor mijn gevoel. Er zijn veel dingen die je leest, maar ook veel vrouwen die erop tegen zijn. Of het juist helemaal fijn vinden. Laat jij je vaccineren tegen corona tijdens je zwangerschap?

Wat wil ik?

Maar wat wil ik eigenlijk? Wil ik meegaan in wat iedereen wilt of wacht ik tot ze geboren is? Het zijn alleen maar vragen die ik heb en die ik mezelf stel. En eerlijk? Ik kom er niet uit, hoeveel informatie ik ook gevraagd heb en advies. Het is een keuze die ik zelf moet maken, maar die ik dus verdomd lastig vind. Ik ben tegen rommel in mijn lijf, en zeker als ik niet weet wat het effect op de baby is. Nu heb ik wel netjes de 22 weken prik gehaald omdat deze ook geadviseerd werd. Maar hierover is ook meer bekend en bestaat al langer, ze weten dus ook de effecten die het heeft op de baby. En dat vind ik gewoon heel erg belangrijk.

Kan ik me veilig laten vaccineren tegen corona tijdens de zwangerschap

Afgelopen dinsdag mocht ik op zwangerschapscontrole in Rotterdam, en dit was wel een van de vragen die hoog aan mijn lijstje staan. Ik wil mezelf niet zomaar laten vaccineren. Dit komt eigenlijk door wat ik met de vorige zwangerschap heb meegemaakt. Ik voel mezelf nu zo goed en heb het gevoel dat ik heel de wereld aan kan, waarom zou ik dan mezelf laten vaccineren met het gevolg dat het om kan slaan? Maar ik wil ook niet ziek worden, en op de IC belanden. Hier heb ik al eens gelegen en die ervaring wil ik niet nog een keer. Maar het speelde vooral een rol in hoe gaat het met de bevalling? Zijn er dan aanpassingen als ik niet gevaccineerd ben? Kan ik dan wel “normaal” bevallen? Mag mijn partner er wel bij zijn? Moet ik een mondkapje op?

Wat zegt de arts?

Ik stelde mijn vragen aan de arts, en hoe lief en goed bedoeld ook het heeft mij nog steeds niet helemaal overtuigd. Ze heeft mij wel gerust kunnen stellen en de informatie die ze gaf was zeker nuttig. Maar of ik nu kan zeggen JA! Zet die spuit er maar in, nee helaas. En tuurlijk de vrouwen die ziek worden in het laatste trimester zijn er erg aan toe en zijn heel erg ziek. Dit is ook mijn angst..

Ik heb een afspraak staan maar ik weet nog niet zeker of ik zal gaan …

Ook het overzicht wat ik heb gelezen met alle voor en nadelen heb ik goed bekeken en ook hier heb ik mijn bedenkingen bij. En nu zeker wat er allemaal in het nieuws komt, dan weet ik al helemaal niet zeker of het nu wel zin heeft. Want beschermt de vaccinatie wel tegen de nieuwe varianten? Ben ik wel veilig en beschermt met deze vaccinatie? Ik heb wel een afspraak staan en kan er gelukkig nog even over nadenken of ik het door laat gaan, maar de keuze wordt er niet makkelijker op..

Ik ben heel benieuwd of jullie jezelf wel hebben laten vaccineren? Of dat jullie net zo aan het twijfelen zijn als wat ik nu doe…

Lees meer informatie omtrent zwangerschap en vaccineren tegen corona op de site van het RIVM.

vaccineren tegen corona tijdens de zwangerschap, vaccineren tegen corona, corona zwanger en twijfels
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De beste accessoires voor zwangere vrouwen

Zwanger zijn heeft iets magisch over zich, maar brengt ook wat obstakels met zich mee. Gelukkig zijn er vele accessoires...
IMG_1074-scaled-1

5 unieke manieren om jouw zwangerschap vast te leggen!

Een bijzondere tijd is aangebroken. Alles staat nu in het teken van jouw zwangerschap en deze periode wil je natuurlijk...
IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...