online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Bevalling urineverlies na je bevalling

Published on maart 13th, 2018 | by Birgit

0

Is urine verlies na je bevalling normaal?

In april werd ik de trotse mama van een kleine lieve meid. De bevalling zelf vond ik best heftig. Zelfs al heeft het maar enkele uurtjes geduurd, wat voor een eerste kindje best snel is. Hoe goed ik ook m’n best had gedaan met het volgen van allerlei Yoga-lessen en ontspanningscursussen, tijdens de bevalling zelf ging ik helemaal op automatische piloot. Een wazige piloot die de weg kwijt was dan wel. Het was één grote pijnlijke waas, waar geen tijd meer was voor een ruggenprik en waar ik blijkbaar ook fout geperst heb. Want, achteraf stond mijn gezicht vol kleine rode vlekjes omwille van bloedvaatjes die gesprongen waren door het harde drukken. Ook het wit van mijn ogen was daarna wekenlang bloeddoorlopen. urineverlies na je bevalling

Urine verlies na je bevalling

“Dat is omdat u fout geperst heeft” kreeg ik doodleuk te horen van de verloskundige. Alsof ik had moeten weten hoe dat ging, persen om een baby op de wereld te zetten! Dat er drie verloskundigen tijdens de bevalling naast me stonden en me aanmoedigden om te “persen, persen, persen, ja blijven gaan, niet opgeven” en blijkbaar niet zagen hoe fout ik aan het persen was, ahum… laten we even terzijde.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik last gehad van bekkeninstabiliteit, maar met de nodige oefeningen kreeg ik dit best goed onder controle. Zolang ik maar geen 10 seconden recht hoefde te staan, en genoeg van kant kon wisselen in bed. En eh, helaas was intiem zijn ook niet meer zo gemakkelijk tijdens het laatste trimester, aangezien ik omwille van mijn bekkenklachten, daarna telkens weer dagenlange hevige uitstralende pijn had in mijn benen.

Maar goed, dat allemaal buiten beschouwing gelaten mag ik absoluut niet klagen. De bevalling is zonder complicaties verlopen en mijn kleine schat kwam helemaal gezond ter wereld. Ook ikzelf was vrij snel weer in mijn oude doen (voor zover dat kan na zo’n ingrijpende gebeurtenis uiteraard).

Wat? Urineverlies na je bevalling?

Maar nu, ongeveer 10 maanden na de bevalling, is er me iets anders opgevallen. Tijdens en na de zwangerschap heb ik braaf alle nodige bekkenbodemspieren getraind en lessen bij de fysiotherapeut gevolgd. Echter helaas, ook daar zal ik blijkbaar iets fout hebben gedaan. Want zodra ik nu nies, hoest, spring of de slappe lach krijg, voel ik telkens weer een klein straaltje plas ontsnappen.

Help! Ik plas wanneer ik nies, spring of lach

Uhhh, wat? Is urineverlies na je bevalling normaal? Oh wat is dat een vervelend gevoel! In het begin kon ik er nog wel om lachen en deelde ik dit met mijn lief en vriendinnen. Maar nu begin ik me er meer om te schamen en zorgen te maken. Mijn moeder zegt dat urineverlies na je bevalling normaal is en had er zij zelf ook last van. Net als haar moeder, en hiervoor uiteindelijk een operatieve ingreep heeft laten uitvoeren. Kortom, het zou dus wel eens iets erfelijks kunnen zijn. Stiekem hoop ik toch dat dit gewoon voorbij zal gaan en doe ik elke dag wat extra bekkenbodemspieroefeningen.

Maar ik vraag me af… ik ben heus toch niet de enige? Heb jij ook last van urineverlies na je bevalling? En, zal dit ooit nog in orde komen?

LEES OOK:

Tags: , , , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

  baby kleding met korting, korting baby uitzet, korting kinderwagens, korting bugaboo, korting kleertjes.com

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • doopkleding baby, doopkleding, doopfeest, handgemaakte doopkleding, doopjurk, doopjurk baby, doopkleding jongen, doopkleding meisje

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • babystyling, hippe babykleertjes, schatttige babykleertjes, babykleding, hippe baby kleertjes, newborn kleertjes

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • behang babykamer, baybkamerbehang, babybehang, kinderbehang, meisjeskamer, kinderkamer meisje, meisjesbehang, kinderbehangenzo

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages