Je kleintje in een carnvalspakje of niet?

18 februari 2019

Als rasechte Brabander is carnaval me met de paplepel in gegoten. Mijn vader is twee keer prins carnaval geweest, één keer bij een jeugdvereniging en nog een keer toen wij nog jong waren. Zelf ben ik bij de dansmariekes geweest en toen ik daar nog te jong voor was huppeldepupte (want ze noemen ze hier ook wel huppelepupkes) ik door de woonkamer heen. In vol ornaat gingen we naar de optocht kijken en soms dan ergens snert (erwtensoep) en worstenbroodjes eten. In die periode verandert ons dorp 4 dagen lang in het ‘Kersenrijk’ en zijn de verschillende prinsen de ‘baas’.

Officieel begint carnaval op de 11evan de 11e, dus 11 november. De echte diehards nemen die dag vrij en gaan al verkleed de deur uit. Overigens vieren diezelfde diehards geen 4 dagen carnaval maar vaak 6 of 7 want wij mensen zijn nou eenmaal goed in het verlengen van tradities die we echt leuk vinden ;).

Toen ik nog een jaar of 16 was beschouwde ik mezelf als een halve diehard. Ik vierde 5 dagen carnaval en daarna had je een week nodig om bij te komen. Verkleden was een sport. Je wilde zo mooi mogelijk zijn toen en het liefst met al je vriendinnen hetzelfde.

En dan nu

Naarmate ik ouder werd veranderde dat een beetje en om eerlijk ben ik nu allang blij als ik er ietwat verkleed uit zie en twee dagen carnaval overleef. Daar waar ik altijd vrij nam is dat nu minder. We gingen vaak de laatste middag carnaval nog wel samen met ons gezin en aanhang uiteten, maar ook dat is nu gestopt. Gezien ik carnavalskleding baby, je kleintje in een carnavalspakjein de kinderopvang werk verkleed ik me dus nog wel ongeveer drie dagen maar echt moeite doe ik er niet meer voor.

Je kleintje in een carnvalspakje of niet?

En nu is Alessia bij ons. Ondanks dat ze met carnaval pas 7 maanden is heb ik toch besloten dat ze verkleed gaat. Het hoort erbij en het maakt carnaval weer net even wat leuker vind ik.

Hoe schattig al die kleine carnavalspakje!? Nog even heb ik getwijfeld om net als mijn moeder altijd bij ons deed haar outfit zelf te maken, maar dit jaar heb ik daar nog deels vanaf gezien.

Unicorn baby pakje

Ook met carnaval is twinning winning en gaan we beide hetzelfde; als eenhoorn. Eenhoorn op mijn eigen manier dan wel natuurlijk. Geen kant en klaar pakje. En Alessia in haar unicorn baby pakje, te leuk gewoon!

Heerlijk is het om internet af te struinen naar tule rokjes voor baby’s. Een effen wit shirt met een strijkapplicatie erop en roze maillot (beiden van H&M), een leuke eenhoornhaarband (die overigens nog binnen moet komen, spannend) en eenhoornschoentjes (Zeeman) en we zijn er klaar voor samen! Nou weet ik dat baby’s hun carnavalsoutfit waarschijnlijk maar één dag aan kunnen, dus ga ik nog wel even op pad voor nog wat anders.

Uiteraard gaan we naar de optocht kijken en hoewel ze dan lekker ingepakt zit krijgt ze haar outfit zeker wel aan. Carnaval hoort erbij en verkleden dus ook! Hoe klein ze ook zijn, je kunt altijd wel iets verzinnen. Moeilijk hoeft het niet te zijn en niets is aandoenlijker dan zo’n klein mensje helemaal uitgedost.

Kleine tip voor als je niet veel geld wilt uitgeven voor een carnavalspakje; AliExpress. Lang leve oom Ali ;). Natuurlijk moet je dan wel in januari al bestellen wanneer carnaval in maart valt, maar voor de echte kleintjes die het maar één keer aan kunnen kan het je een hoop geld schelen.

Al ga ik zelf ook wel met liefde en plezier naar de carnavalswinkel, gewoon vast even in de sfeer komen en dan ontdek ik des te meer weer hoe leuk verkleden wel niet is!

Alaaf en een fijne carnaval!

Liefs Pauline

Bekijk hier nog meer baby verkleedkleding >>

unicorn baby pakje

Ook leuk voor carnaval >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8moodimageshr03-24884

De Z8 lente/zomer 2024 collectie is uit!

Waar we nog lekker wegkruipen onder een warme deken bij het zien van deze regenachtige dagen, komen de eerste prespring...
z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....