There we go! Babyshoppen!

26 september 2017

Ik wilde mij eerst goed oriënteren op het internet, maar al snel kwam ik tot de conclusie; nee eerst zien, voelen, proeven, ruiken etc. Ok there we go! Babyshoppen voor de uitzetlijst! Een volle dag ingepland om naar de BabyDump en Babypark te gaan!

We zijn uiteindelijk bij één winkel gebleven, na drie uur heen en weer rijden met een babywagen had ik gewoonweg geen puf meer om naar een andere winkel te gaan. Er was zóveel keuze! In Argentinië heb je niet zulke mooie strakke trottoirs, maar ongelijkheden. Vele hobbels, losliggende tegels en vooral de hondenpoep niet te vergeten. *de gemeente is namelijk niet verantwoordelijk voor de stoepen, dat is namelijk de eigenaar van het gebouw wat er aan ligt! Met als gevolg weinig onderhoud en elk stukje is weer anders.

Bij Babypark kregen ze volgens mij het idee dat wij ergens in de rimboe woonden. We zijn uiteindelijk voor de Dubatti (ik zeg elke keer Ducatti) wagen gegaan vanwege de stevigheid en de vier luchtbanden (daar hebben ze hier in Argentinië volgens mij nog nooit van gehoord, wij dus ook niet). Na de wagen kwamen de autozitjes, en dat was het even voor die dag. Ik kan niet wachten om met onze nieuwe koets hier de straat over te gaan straks en de zitjes zijn nog luxer en veiliger dan onze huidige auto!

Uitzetlijst

Elke keer werd mijn lijstje langer, dan had ik weer iets nieuws gezien of gehoord wat natuurlijk écht niet kon ontbreken. Hoe langer ik in Nederland bleef hoe onrustiger ik werd. Had ik wel de juiste spullen? Misschien hebben ze dat überhandige dingetje helemaal niet in Argentinië? En al helemaal niet voor deze prijs! Die continue aanbiedingen, elke week weer een andere. Ik weet dat dit lokkertjes zijn, maar toch! En de after-summer sale kreeg ik er ook nog eens bij!

BASTA! Even common sense hier, als ik bepaalde spulletjes niet heb zal mijn baby het HEUS wel overleven hier, ik ook trouwens. De belangrijkste ‘grote’ spullen had ik, en de nodige rompertjes en textiel. Dat was wel écht een must: hydrofiele luiers hebben ze hier niet (daar kun je er niet genoeg van hebben is mij elke dag wel verteld). Lakentjes zijn vaak niet 100% katoen en rompertjes zijn lang niet zo leuk en erg prijzig vergeleken met Nederland. Oh ja, en niet geheel onbelangrijk: in het land der wijnen en met de zomer in het vooruitzicht heb ik uiteraard ook een flinke investering gedaan in een kolfapparaat (lang leve de aanbiedingen!)

Zooo… rust in mijn hoofd, met de rest red ik het écht wel hier. Resultaat: vier koffers, één kinderwagen en twee dozen (de autostoeltjes). En nu is het klaar! Toch…? Mijn vriend moet volgende week weer terug naar Nederland, en heb toch nog even heel snel klik een wipstoeltje en een matrasje bij IKEA besteld. Oké, nu nog even uitschrijven van alle mailings en dan echt klaar!

Heb jij je baby uitzet al bij elkaar gekocht? Check dé ideale babyuitzet hier >>> 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

moederschap

Moederschap – soms voel ik me een andere moeder

Ik lees verhalen, hersenspinsels en ervaringen van andere moeders online en op social media. In veel van die gevallen voel...
baby matras

Ubed komt met een kindermatras dat van geen ophouden weet

Een matras is er niet voor gemaakt om eeuwig mee te gaan. Bij een kindermatras is dat grotendeels te ‘danken’...
musthaves mama

Musthaves 4 mommy, het oog wil ook wat!

Ja eindelijk, je bent zwanger! Dan is het nu tijd om jezelf eens flink te verlekkeren aan al het moois...