online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Baby baby bad, baby tummy tub, babylabel, baby verzorging, tummy tub

Published on oktober 28th, 2018 | by Dagmar

0

Spetter pieter pater, lekker in het water

‘Spetter pieter pater, lekker in het water. Ga maar vast naar huis, ik kom een druppel later.’ Jeugdsentiment! Ik zong het voor de meiden als ze in bad gingen en nu ook voor Naud. Hij geniet enorm van de douche- en baddermomenten. En wij ook! Nam ik hem eerst nog mee onder de douche, liggen we nu heerlijk samen in bad. Onder de douche vind ik dat glibberige lijfje al best zwaar worden namelijk. Het douchen laat ik dus aan de mannen over. Ik droog Naud af als hij door papa weer helemaal schoon is gepoetst. En dan verzorg ik nog een lekkere massage ook! Dat is het ‘nadeel’ van je kleintje mee onder de douche nemen. Als je zelf niet nat en poedelnaakt je kindje af wil drogen, moet er iemand helpen. tummy tub

Een lesje babyverzorging >>

Tummy Tub

Als ons spugertje zurig begint te ruiken en Frans is aan het werk, doe ik hem dus in de tummy tub. Dit was tot voor kort nieuw voor me, want voor de meiden hadden we een gewoon babybadje. Wat mij betreft een ‘sta in de weg’ en geklooi met emmers water. Toen een vriendin me aanbood haar tummy tub te lenen om dat uit te proberen, kon ik geen nee zeggen. Zo’n emmer moet vast vertrouwd aanvoelen voor mijn kleine pas geboren mannetje dacht ik.

tummy tub, baby in tummy tub, babybadje, babyverzorging, babylabelEven oefenen met de Tummy Tub

De eerste twee keer zag het er nou niet direct uit als een ultiem ontspannen gebeuren. Ik wijd het toch echt aan de, naar mijn idee, onvoldoende ervaring van de kraamverzorgster met de tummy tub. Ze stond haast net zo te klooien als ik de eerste keer. Had het toch nog een voordeel dat we twee verschillende kraamverzorgsters hadden. De tweede wist wat ze deed en heeft het ons goed kunnen leren. De tummy tub vergt dus even wat oefening, maar ik vind het zelf een uitkomst. Ik heb geen hulp nodig en het kan gewoon bij ons op de eettafel met de meiden om me heen.

Onze boeddha Naud zit inmiddels steeds helemaal zen in de emmer. Het blijft een grappig gezicht! Een ‘nadeel’ is dat je je kleintje niet zo makkelijk wast als hij/zij in de tummy tub zit, dus dat doe ik meestal als Naud nog op het aankleedkussen ligt.

Samen in bad is genieten

In het grote bad hebben we nu een paar keer samen gelegen. Genieten! Net als voor het douchen geldt dan wel dat je hulp nodig hebt bij het afdrogen. Ook de meiden hebben al met hun broertje samen in bad gechilled. Dat kost je wel je rug als je je kindje tenminste niet in een speciaal badzitje legt.

Mijn zusje verwacht komend voorjaar haar eerste kindje en verdiept zich momenteel in alle baby uitzetlijstjes. Ze vroeg me naar mijn ervaringen met babybadje en tummy tub. Nou bij deze 😉. Het blijft uiteindelijk natuurlijk wel heel persoonlijk wat je prettig vindt werken en wat je kindje fijn vindt. Maar misschien helpen mijn ervaringen mijn zusje en jou wel bij het maken van een keuze.

Hoe zien de favoriete badder- en/of douchemomenten van jou en je kleintje eruit?

Leuke baby kamer inspiratie en shoptips >> Comments are closed.

Back to Top ↑