Mijn to do lijst wordt alleen maar langer …

20 september 2018
Mijn to do lijst is een lijst met klusjes die alleen maar langer wordt…. Waar heel soms een klusje door gestreept wordt maar waar zeker 2x per week een klus bij komt. Van plinten inkorten tot kledingkast uitmesten. Van boom snoeien tot zolder verbouwen. Van speelgoed uitzoeken tot fotoalbums maken….. to do lijst

Tijd om aan mijn to do lijst te beginnen

En dan zijn er 6 weken zomer vakantie. Geen school, geen werk (groot voordeel als je zelf ook leerkracht bent) geen sporten, verenigingen, hobby’s, dagelijkse speelafspraakjes, bijna geen kinderfeestjes maar wel zeeën van tijd om alles te doen wat je wilt. Om eindelijk toe te komen aan de lange lijst met klusjes in en om het huis. Althans dat bedenk ik me altijd voordat de vakantie begint. In theorie is dit heel anders…

Want hoe fijn ik de vakantie ook vind. Echt tijd om te doen wat al zo lang op m’n to do list staat is er ook in de vakantie niet geweest. Wel hebben we echt genoten in Frankrijk, hebben we veel gezwommen, gewandeld, ijsjes gegeten, spelletjes gedaan, uitstapjes gemaakt, enzovoort. En waren er dagen dat ik het gewoon te warm vond om de zolder op te gaan. De tijd vloog voorbij!

En dan, na 6 weken, begint school weer. Gelukkig gaan ze allemaal graag naar school en vond ik het stiekem ook wel fijn om onze kleine Giel af en toe weer eens echt voor mij alleen te hebben. Met 3 hulpmoeders en een super hulp papa blijft er soms echt weinig knuffel tijd voor mama over en is het voor Giel lastig om z’n slaap te vatten. Eén kik en er staat al iemand naast z’n bedje. “Ahhhh mam hij huilde zo zielig” …. Tja…

Lange lijst met klusjes

Dus na 6 weken vakantie gingen we de eerste maandag allemaal vrolijk in de kleren en huppelden we naar school. Ritme!
Stiekem hoopte ik dat nu de kinderen weer op school zitten en Giel z’n vaste slaapmomenten gaat krijgen er toch tijd te vinden is voor de lange lijst met klusjes.Nu, na één week school, weet ik al dat ook dit niet het moment is voor mijn to do list. Want ook alle sporten zijn weer begonnen en dat zorgt voor flinke schema’s en een volle planning. Maandag zangles en voetbaltraining, dinsdag zwemles en drumles, woensdag 2x dans en voetbaltraining, donderdag (de enige dag dat mijn man en ik allebei werken) geen sporten, vrijdag babyzwemmen, dans en voetbaltraining, zaterdag 2x paardrijdles en een voetbalwedstrijd. Er wordt het liefst weer elke dag gespeeld, er zijn weer volop kinderfeestjes en… de was is weer verdubbeld.

Gelukkig gaan de oudste 2 (bijna) overal zelf op de fiets naar toe. Is er soms wat te regelen met ouders van vriendjes en vriendinnetjes om om en om te rijden en vinden we het allebei ook gewoon leuk en fijn om de kinderen te brengen en zo her en der een les of wedstrijdje te kijken. De geoliede machine draait weer, alles loopt en ook met koken en eten op verschillende tijden word ik steeds handiger.

Heerlijk zo een groot gezin. Ik houd van de chaos, de drukte, de gezelligheid.
Maar eh wanneer is het weer vakantie??  Misschien kom ik dan toe aan mijn to do lijst vol met klusjes in en om het huis!Ik denk het niet😉

Lees ook: Je zwangerschap geheim houden >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...