Lees deze tips voor het kopen van een boot!

11 december 2020

Nederland is een waterland en je kunt ons vaak vinden op of aan de waterkant. Niets lekkerder dan een dagje varen op het water. We denken er dan ook over om een boot te kopen en gaan op onderzoek of het wel iets voor ons is. Lees wel deze tips voor het kopen van een boot!

Een boot kopen

Vorig jaar hebben wij ook gevaren in een antaris sloep en dat is zo goed bevallen dat we nu serieus overwegen om er een aan te schaffen. Varen in een boot is op en top genieten, en helemaal wanneer we weer met vrienden en familie kunnen varen.

Nu we geen verre reizen kunnen maken, blijven we graag in eigen land. We kijken er naar uit wanneer het straks weer mooier weer wordt om weer lekker het water op te kunnen. En hierbij heeft een eigen boot wel wat voordelen:

 • Het geeft je echt een gevoel van vrijheid!
 • Een eigen boot geeft een tweede thuisgevoel.
 • Je gaat veel vaker een dagje of weekendje weg.
 • Hoe meer je vaart, des te meer ervaring je opdoet.

Boot kopen: tips

Wanneer je een boot wilt kopen, dan denk je daar wel wat langer over na. Het is echt een hele investering en eentje voor langere tijd. Doe het daarom direct goed. Waar moet je op letten?

 • Nieuw of tweedehands?
 • Hoe groot moet de boot zijn?
 • Stem je boot af op het vaargebied waar je wilt varen
 • Hoeveel mag de boot kosten?
 • Met kajuit?
 • Denk goed na over de ligging van de boot. Of moet je een trailer aanschaffen?
 • Informeer je over ontheffingen en vergunningen

Soort boot kopen

Boten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, modellen en prijsklassen. Maar voordat je een boot koopt, is het verstandig om hier een en ander over te weten. Dus verdiep je goed in welke boot je wilt aanschaffen. Misschien is een elektrische boot iets voor je? De aanschafprijs ligt meestal hoger, maar het varen is stukken goedkoper. Prettig is ook dat het varen veel stiller is en het is veel beter voor het milieu!

Varen met kleine kinderen

Wij willen varen met onze kinderen, dus deze moeten er ook inpassen. Maar wat ook echt fijn is, is een kajuit waar zij ook kunnen slapen (ook lekker voor jezelf). Plus een voordeel van een kajuit is dat je even uit de zon kunt zitten. Je kunt ook kiezen voor een boot met een diepe kuip, zodat de kinderen goed in de boot blijven.  Natuurlijk dragen onze kinderen op en rond het water ten alle tijden een zwemvest!

Eerst boot huren

Onze tip: Huur echt een paar keer een boot voor een dag en weekend, zodat je weet wat je aanschaft. En het liefst ook verschillende boten zodat je de juiste boot koopt die echt bij je past!

Een eigen boot is een droom die misschien binnenkort werkelijkheid gaat worden. Voor nu dromen we nog even verder! 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...