4x TIPS voor de intocht van Sinterklaas met je kleintje

10 november 2019

Het is bijna zover. Sinterklaas en de pieten zijn weer in Nederland. Dit jaar ervaar ik het zo anders. Vorig jaar was Lauren nog een baby, en nu is ze dan alweer bijna 2 jaar! Ik merk aan Lauren dat ze het super interessant vind en ben haar ook al een beetje aan het voorbereiden voor het grote kinderfeest. tips voor de intocht van Sinterklaas

Waar kun je Sinterklaas ontmoeten >>

Sinterklaasfeest

We kijken naar Sinterklaas en de liedjespietjes en Sinterklaas minidisco op Videoland. Ze vind het zeer interessant en danst en zingt gezellig mee. Volgende week gaan we gezellig met het gezin naar de sinterklaasintocht bij ons in het dorp. Zo ontzettend benieuwd naar haar reactie. Vorig jaar vond ze het maar gek om de pieten te zien. Ik zeg ook vaak tegen haar dat de Pieten niet stom of eng zijn, maar dat ze aardig en vrolijk zijn. Ze zegt dan wel ‘ja’, en dan hoop ik maar dat ze het begrijpt. Op de televisie is het toch anders dan in het echt. Hopelijk met een beetje meer voorbereiding verloopt het dit jaar beter 😉

Bekijk hier het leuke filmpje van Pietje Lauren

Sinterklaas intocht

TIPS voor de intocht van Sinterklaas

Ga je met je baby of dreumes naar de intocht van Sinterklaas dan geef ik je toch enkele tips die ik vorig jaar ook als prettig heb ervaren. Dan ben je eigenlijk bijna wel verzekerd van een leuke intocht van Sinterklaas.

  • Pak je baby/dreumes warm in. Meestal moet je lang wachten tot dat Sinterklaas en zijn Pieten komen. Het kan in november dan ook flink koud zijn buiten.
  • Wees voorbereid op de drukte. Het kan tijdens de intocht behoorlijk druk zijn. Neem daarom je kindje in een draagzak of draagdoek. Of wees op tijd zodat je met kinderwagen vooraan kunt gaan staan.
  • Neem genoeg eten en drinken mee. Als je lang moet wachten totdat Sinterklaas en zijn pieten arriveren, is het fijn als je voldoende eten en drinken ingepakt hebt.
  • Geef je kindje een pietenpakje en/of pietenmutsje (met naam). Dit ziet er niet alleen schattig uit, maar het maakt het ook makkelijker om je kleine te herkennen in de drukte. Ook zijn de reacties van de Pieten natuurlijk leuk, en ziet je kindje niet dat het raar is om zo’n leuk pakje aan te hebben.

Intocht van Sinterklaas

Je hoeft natuurlijk niet per se naar de intocht van Sinterklaas om alle pret mee te krijgen. De landelijke intocht is ook op tv te volgen. En de grote vraag is ook weer dit jaar: waar zullen de Pieten nu weer mee worstelen?

En wat zijn jullie plannen met Sinterklaas en natuurlijk de vraag: wat doen jullie met pakjesavond en wat geven jullie als Sinterklaas cadeau aan jouw kleine pietje?

Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne (eerste) Sinterklaas!

Lots of love, Esther
East Side Mommy

Sinterklaas intocht, intocht van Sinterklaas, sinterklaas dreumes

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Weer zelfverzekerd voelen over je lichaam na de bevalling? Koop corrigerend ondergoed!

Als je onlangs bent bevallen, kan het lastig zijn om weer vertrouwen te krijgen over je lichaam. Een bevalling is...
DSC09274

Deze borstkolf is echt een aanrader! + winactie.

Borstvoeding geven is echt iets wat je in het begin goed onder de knie moet krijgen. Het is niet zomaar...
REVIVE-MODEL-02-768x513-1

Een gezonde zwangerschap met Sups

Een bijzondere tijd is aangebroken. Een tijd waarin er veel veranderd aan en in jouw lichaam. In jouw lichaam groeit...