Tips voor een geslaagde Babyshower

12 januari 2019

Babyshowers zijn afkomstig uit Noord-Amerika. Het is een bijzonder feestje omdat het de eerste keer is dat je de komst van de baby deelt met familie en vrienden. Een fantastische babyshower betekent goed plannen zodat het een verrassingsfeest wordt om nooit te vergeten! Er komt veel kijken bij het regelen ervan, bekijk daarom onze tips babyshower!

Tips Babyshower

Stel de wensen en ideeën (voor zover je ze weet) van de mama in spé altijd voorop! Het is immers haar dag en van haar baby. Vraag hulp aan vrienden, familie en gasten. Vaak vinden mensen het erg leuk zo dicht betrokken te zijn bij de voorbereidingen van een babyshower. Wil je de gelukkige mum-to-be alvast een bijzonder cadeau geven? Kijk dan bij onze tips voor hippe kraamcadeautjes. Een babyshower is een viering van nieuw leven wat op komst is, dus geniet daar met z’n allen volop van! Vier het leven!!

babyshower-meisjes-babylabel    blauwe-cupcakes-babylabel

Tips babyshower

1. Maak een gastenlijst

Zorg ervoor dat alle speciale vrienden en familieleden erbij aanwezig zullen zijn. Eventueel in overleg met de aankomende mama checken of iedereen benoemd is.

2. Ga op zoek naar de perfecte locatie

Kies een geschikte locatie en denk daarbij aan de bereikbaarheid voor de gasten/cateraars etc. Dat kan zijn thuis, in een restaurant of gewoon heerlijk in het park. Picknickmanden en kleden mee, succes gegarandeerd! Mocht het wat slechter weer zijn kies dan voor een park waar een leuk houten prieeltje staat waar jullie kunnen schuilen.

3. Kies een thema

Het kan natuurlijk alleen thema jongen of meisje zijn of misschien kies je voor een uitgebreider thema. Dan stem je alles af op het gekozen thema als lekkernijen, versieringen etc. Maak het niet te moeilijk, het middelpunt is de mooie zwangere mama!

4. Uitnodigingen maken en versturen

Kies de juiste babyshower uitnodiging of stuur een mail met het doel van het feestje en eventuele thema. Doe dit op tijd zodat je van tevoren alles kan bestellen en vastleggen. Denk eraan dat je eventuele gevraagde cadeau’s vermeld in de uitnodiging. Je kan uiteraard ook via de mail of telefoon iedereen benaderen zodat je gelijk weet of ze kunnen en komen maar ik ben zelf voorstander van echte leuke briefpost!

5. Eten en drinken

Waar kies je voor, eten en drinken zelf verzorgen of ieder wat meenemen of ga je toch liever voor een cateraar die alles voor je regelt? Denk aan het tijdstip van de babyshower of het een buffet, high tea of bijvoorbeeld lunch wordt. Maak van lege olvarit potjes een beker die je vult met roze of blauwe ranja en versier het potje met een mooi lint, rietje erin en het staat gelijk feestelijk.

6. Versieren!

Hoe breng je een groep dames in feeststemming? Door de boel flink te versieren natuurlijk! Denk niet alleen aan ballonnen en slingers, maar ook aan het mooiste tafelgerei of cake toppers. We spotten zelfs een superleuke ‘Mommy to be’ sjerp bij hieppp.nl!

Meer tips babyshower onder de foto >

tips babyshower

7. Spelletjes en activiteiten

Bij een babyshower horen natuurlijk spelletjes. Babynamen raden, babyfoto’s van gasten ontmaskeren, fruithapjes proeven etc. Gebruik hiervoor de handige Babyshower Mijlpaalkaarten. Hierop staan al vragen voorgedrukt, zoals; raad de gegevens van de newborn zoals naam, lengte en geef een tip voor moeders! Wie heeft het achteraf goed geraden? En deze kaarten zijn natuurlijk geweldig om te bewaren en terug te kijken wanneer de baby er eindelijk is.

8. Regel kleinigheidje voor de gasten

Regel een leuk lief kleinigheidje voor de gasten. Een traditie die hoort bij een babyshower om de gasten te bedanken voor hun komst. Denk aan lekkere geboorte chocolaatjes in een gezellig doosje met een leuk kaartje eraan.

tips babyshower

partydeco-wolkjes-giftbox-babylabel

Gasten bedankjes kan je verpakken in deze leuke doosjes

Kijk hier voor meer baby lifestyle inspiratie >>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...