Veilig op pad met jouw kleintje: kies de juiste autostoel!

10 mei 2018

Als je kleintje wordt geboren is het verplicht om hem of haar in een autostoeltje/maxicosi te vervoeren. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een autostoel en hoe gebruik je deze? Lees onze tips aanschaf autostoel hieronder. Volgens de Nederlandse wetgeving ben je als ouder verplicht om jouw kindje vanaf de geboorte tot 1.35 meter te vervoeren in een (goedgekeurde) autostoel. In deze periode gebruik je ongeveer drie verschillende autostoelen.

Tips aanschaf autostoel

In het begin maak je gebruik van een Maxi/Cosi. Deze stoelen zijn tot ongeveer 12 maanden te gebruiken, daarna wordt jouw kleintje al snel te groot. Het handige aan een Maxi-Cosi is dat je deze ook vaak kunt klikken op een kinderwagen, waardoor je niet altijd je gehele wagen mee hoeft te nemen. Zodra het hoofdje van de baby boven te rand van de Maxi-Cosi uitkomt is het van belang om over te stappen op een volgende autostoel.

Wanneer je een eerste autostoel hebt, dan is het van belang dat je deze achterwaarts vervoert. Dit omdat de nek van jouw kindje nog niet sterk genoeg is om een plotseling kracht van een frontale botsing op te vangen. Nu drukt jouw kindje met zijn lichaam in de MaxiCosi.

Maar wat is de juiste keus autostoel

Maar hoe maak je nu een keuze? Natuurlijk let je op het uiterlijk van het autostoeltje. Maar wat vooral belangrijk is is dat de autostoel goed past bij jouw auto (en dan hebben we het niet over uiterlijk). Het is belangrijk dat de autostoel goed aansluit bij de hellingsgraad van de zitting en de autostoel moet goed aansluiten bij je kind om bescherming optimaal te benutten. Handig én veilig is om een autostoel te kiezen met een Click Clack bevestigingssysteem, zoals de Chicco Fix autostoel. Na ongeveer een jaar ga je over op een andere autostoel waar je weer langer mee kunt doen.

Wij hebben een aantal fijne autostoeltjes en leuke accessoires voor je geselecteerd die er ook nog eens mooi uitzien aan de buitenkant, maar ook de veiligheid bieden die het nodig heeft.

Lees ook: veilig autorijden in de winter >>Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...