Een nieuw speeltje voor Alessia

30 april 2019

Tandjes, vroeg of laat krijgt iedere baby ermee te maken. Vaak zijn de symptomen kwijlen, rode wangen, huilerig/hangerig en spuitluiers. Alessia lijkt vanaf de 5 maanden al tandjes te krijgen, maar we zijn bijna 9 maanden verder en we hebben nog niks. Geen puntje, geen bultje gewoon niks. tikiri

Ook een klein kwijlertje door doorkomende tandjes? Check deze hippe kwijlsjaaltjes >>

Tikiri bijtspeeltje

Toch kwijlt Alessia wat af en lijkt haar tandvlees geregeld te jeuken en hier en daar komen er periodes met spuitluiers waardoor we denken; ‘ja, daar issie’. Een bijtring uit de vriezer biedt vaak even wat verlichting, maar om mee te spelen is er natuurlijk niet heel veel aan. Toen mocht ik een Tikiri een bijt- en badspeeltje met rammelaar testen. Nou, graag! Gekozen heb ik voor het leeuwtje, Alessia haar sterrenbeeld.

tikiri, tikiri toys, tikiri bijtspeeltje, tikiri leeuwtje

Tikiri Toys

Tikiri Toys komt it Sri Lanka en maakt fairtrade speelgoed voor baby’s en peuters. Het is Singalees voor ‘ieniemienie’ , hoe leuk! Het bijt- en badspeeltje is gemaakt van 100% natuurlijk rubber en is vrij van BPA, PVC en phtalaten. Tevens is het plantaardig gekleurd. Ik word hier blij van! Hoe minder rommel, hoe beter.

Er zitten geen gaatjes in de speeltjes waardoor er geen schimmelvorming plaats kan vinden na het badderen. Naast het leeuwtje heb je nog vele andere dieren, bijvoorbeeld een nijlpaard of zebra.

Leuk speelgoed 

Voordat je het speeltje aanbied wordt geadviseerd het eerst even te wassen. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna heb ik hem aangeboden aan Alessia, benieuwd wat ze ervan zou vinden. Ze is meteen enthousiast. De rammelaar is precies goed, niet te hard maar wel hard genoeg zodat het uitnodigt tot spelen en knagen.

De neus van de leeuw verdwijnt direct in haar mond. Ze kan hier met haar tandvlees lekker op knagen en het klemmen tussen haar voorkaken en dan uit haar mond trekken. Dit lijkt ze erg fijn te vinden want deze handeling wordt meerdere malen herhaald.

Het leeuwtje is makkelijk vast te houden, zowel bij de kop als bij de pootjes. Het knagen kan op allerlei onderdelen, zonder dat je direct het idee van een bijtring hebt.

Gezien het mooie weer hebben we Alessia buiten op een kleed gelegd en het leeuwtje samen met wat bad eendjes in een bak met water gedaan. Wanneer ze dan met haar hand door de bak heen ‘veegt’ hoor je het leeuwtje zachtjes rammelen, reuze interessant.

Bekijk het leuke filmpje hier

Ook gaat hij mee op pad in de kinderwagen. Op die manier kan ze op haar eigen moment op haar leeuwtje knagen in plaats van op de speen en het ziet er net wat gezelliger uit dan een bijtring in de wagen.

Conclusie babyspeelgoed

Ik denk dat de aanschaf van een Tikiri bijtspeeltje of badspeeltje wel beloond wordt. Niet alleen omdat ze er super leuk uit zien, maar het lijkt ook echt gebruikt te worden door kinderen als waar het voor bedoeld is. Ik vind ze wel een beetje aan de prijs (€12,95) maar het is natuurlijk wel een fairtrade product en natuurlijk. Als je nog op kraamvisite moet een super leuk kraamcadeau en gegarandeerd succes, op het begin en als die vervelende tandjes komen!

Je shopt het Tikiri speelgoed online bij:

tikiri speelgoed

tikiri bijtspeelgoed

babyspeelgoed

Ook leuk baby badspeelgoed Tiger Tribe >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...